Danijel Aleksić se vratio u Tursku i otjerao Robinja!

Posle samo tri meseca u Saudijskoj Arabiji! Aleksića neće princ, ali hoće viceprvak Turske! Zanimljiv odabir numere u Bašakšehiru. . .

Fudbal 31.08.2019 | 11:48
Danijel Aleksić se vratio u Tursku i otjerao Robinja!
Danijel Aleksić se brzo vraća u Tursku!

Nekada najveći talenat srpskog fudbala proveo je samo tri meseca u Ahliju iz Saudijske Arabije, gde ga je iz ekipe "precrtao" saudijski princ i vlasnik kluba, tako da je vrlo brzo našao jezik sa ljudima iz Bašakšehira, kome će biti veliko pojačanje za Ligu Evrope.

Aleksić će sa vicešampionom Turske potpisati ugovor na tri godine, a pokušaće da ponovi partije iz Malatijaspora u kom je blistao u sezoni 2018/19.

Bašakšehiru je "za dlaku" izmakla titula prvaka prethodne sezone, kada je Galatasaraj bio bolji za dva boda, dok ovoga puta sa još jačom ekipom spremanju napad na prvu poziciju, ali žele i zavidne rezultate u Evropi.

Zanimljivo je da je Aleksić, bivši fudbaler Vojvodine, Đenove, Sent Galena i još nekih klubova, u Bašakšehiru predstavljen uz pesmu grupe "Beogradski sindikat".

Ugovor iz snova, ali život očigledno ne podjednako kvalitetan. Danijel Aleksić je prema izveštajima turskih medija napustio Al Ahli posle samo tri meseca u Saudijskoj Arabiji, iako je na Bliskom istoku dobio ugovor po kome je za naredne tri godine trebalo da prihoduje ukupno 6.000.000 evra. 

Gde je izbio problem nismo sigurni, ali Turci uveravaju da se srpski internacionalac, nekadašnji as Malatije, vraća u Super lig. Samo ne u Anadoliju, već u – Istanbul. Aleksić je navodno sve dogovorio sa Istanbul Bašakšehirom u kome ga, nadovezuje se srpski Sport Klub,

Aleksića će u Bašakšehiru sačekati Miloš Jojić s tim da on, kako nam je nedavno rekao u intervjuu, traži izlaz zbog male minutaže. Posle fenomenalnih partija u Malatiji Aleksić nema tih problema.Uživa  on veliko poštovanje u turskom fudbalu. Toliko veliko da tamošnji mediji pišu da će Aleksićev dolazak u Bašakšehir automatski usloviti i odlazak čuvenog Robinja u Sivaspor.

Finansijskih detalja nema, mada Bašakšehir nije baš siromašan klub, pa neće imati problem. Posebno zato što se ni Al Hilal nije mnogo isprsio, svega 3.800.000 evra platio je za Aleksića. Sigurno će to vratiti.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar