Браво! Џудисти, Немањи Мајдову, свјетска бронза!

Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов освојио је треће место на Светском првенству у Јапану.  Мајдов "са једном ногом" до бронзе на СП у џудоу усред Токија! "Драго ми је што сам се данас борио за Србију, за Републику Српску, за Косово и за све Србе на планети и што ја увек кажем "Не дамо те земљо Душанова!"

Остали спортови 29.08.2019 | 16:33
Браво! Џудисти, Немањи Мајдову, свјетска бронза!
Немања Мајдов потврдио је да је светска класа.

Српски џудиста освојио је бронзану медаљу у категорији до 90 килограма на Светском првенству које се одржава у Јапану.

Мајдов је у Токију дошао до друге светске медаље, након златног одличја у Будимпешти пре две године.

Успех Мајдова посебно је вредан ако се зна да је он на првенство отишао без тренинга због повреде колена.

Побеђивао је редом Хатема Ел Акара из Египта, Јоханеса Пацера из Аустрије, Лија Кохмана из Израела и потом Мамадалија Мехдијева из Азербејџана.

У полуфиналу је поражен од Ноела ван Тенда из Холандије, који је касније освојио златну медаљу. Сребро је припало Шоихироу Мукаиу, док је бронзу освојио и Француз Аксел Клерж.

Пре мање од два месеца најбољи српски џудиста, Немања Мајдов није ни очекивао да ће имати прилику да брани светско злато освојено пре две године Будимпешти.

Тешка повреда колена на Европским играма у Минску, те потоња операција укрштених лигамената нису га много омели, нити му угасили жељу да се појави у Јапану, земљи излазећег сунца, али и месту настанка ове олимпијске борилачке вештине.

Храбра момчина из Источног Сарајева није се предавала, отпутовала је у Токијо са жељом да пружи максимум, из кога се сада враћа са практипно неочакиваном  бронзом у категорији до 90 кг! Успех скоро велики као и онај од пре две године, јер је сада не само побеђивао здраве конкуренте, него и тешку повреду.

"Ово је за мене бронза која сија као злато. Можда и сјајнија после оне у Будимпешти, нарочито имајући у виду шта сам све прошао у протекла два месеца. Ризик је био да уопште учествујем, а желео сам да узмем бодове бар за једну победу јер су то веома важни поени за Олимпијске игре. Ишли смо меч по меч и дошли до другог светског одличја! Имам 23 године и другу светску медаљу",  пресрећан и поносан је српски ас, "Сигурно сам одушевљен и изненађен јер сам без тренинга и са једном ногом успео да дођем до одличја. Нисам користио ни једну технику која би укључивала употребу ове ноге, али и то је било довољно. Драго ми је што сам се данас борио за Србију, за Републику Српску, за Косово и за све Србе на планети и што ја увек кажем "Не дамо те земљо Душанова!"

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар