УСО: Прошле Серена и Барти! Киша уништила програм!

Серена иде даље, Кепфер елиминисао Опелку. . .  Серена Вилијамс је имала доста проблема у мечу са тинејџерком Кетрин Мекнали, али је на крају ипак успела да обезбеди пласман у треће коло УС Опена.  Киша пореметила УС опен, отказани мечеви Кецмановића и Лајовића.  Српски тенисери Душан Лајовић и Миомир Кецмановић били су жртве кише трећег дана УС опена, те су њихови мечеви померени.

Тенис 29.08.2019 | 13:23
УСО: Прошле Серена и Барти! Киша уништила програм!
Власница 23 Гренд слем титуле у синглу морала је да на терену проведе готово два сата, али је на крају успела да слави са 5:7, 6:3, 6:1.

После првог сета мирисало је на нову сензацију, али 17-годишња Американка ипак није имала довољно снаге и нерава да се избори са шампионком ранга Серене Вилијамс.

Мекнелијева је одлично сервирала у почетном сету, задавала је својим ритмом и јаким ударцима велике проблеме Серени, али када је велика шампионка дошла себи, све се окренуло у њену корист.

У другом сету је у шестом гему дошла до брејка што јој је било довољно да изједначи, да би потпуно доминирала у сету одлуке.

"Вечерас сам преживела", признала је Серена која је касније рекла да је Мекналијева играла веома добро.

"Морала сам да престанем да правим грешке, у прва два сета их је било заиста много. Превише. Не можете освојити турнир а да правите такве грешке.Знала сам да морам да играм боље и знала сам да то могу", изјавила је победница, која ће у трећем колу играти са бољом из меча Су-Веи Сијех - Каролина Мухова.

У мушком синглу играном на "Армстронгу" у касном вечерњем термину квалификант Доминик Кепфер био је бољи од Американца Рејлија Опелке, 6:4, 6:4, 7:6 (2).

Бартијева прегрмела и Американку Дејвис. Друга играчица света, Аустралијанка Ешли Барти, прошла је у треће коло УС Опена победом над Американком Лорин Дејвис.

Бартијева, која је у мају освојила прву Гренд слем титулу у каријери, победила је са 6:2, 7:6 (2) и сада је очекује дуел са бољом из меча између Марије Сакари и Шуаи Пенг.

Аустралијанка је посао на стадиону "Луис Армстронг" завршила за 126 минута, а у првом сету виђена су укупно четири брејка.

У прва четири гема чак три, када је Барти повела са 3:1, а потом и са 4:1.

Дејвисова је до краја сета узела још један гем, али је зато борба била неизвеснија у другом сету.

Дејвис је водила са 4:2, да би на 5:4 пропустила сет лопту. Барти је то искористила, изборила се за тај-брејк, али тек пошто је пропустила три меч лопте у 12. гему.

У тај-брејку је била сигурнија, повела је са 3:0 и 5:1 и потом успешно привела посао крају.

"Одиграла сам веома добар меч, прилично је било чисто што се сервиса тиче, све је било добро сем једног гема рано у другом сету. Стварала сам прилике у другом сету, али их нисам користил када је она била на сервису. Задовљна сам како сам одговорила на 5:4 за њу, одиграла сам добар тај-брејк што је увек важно", закључила је Бартијева.

Киша пореметила УС опен, отказани мечеви Кецмановића и Лајовића. Српски тенисери Душан Лајовић и Миомир Кецмановић били су жртве кише трећег дана УС опена, те су њихови мечеви померени.

Српски тенисери, као и сви остали који је требало да наступе на теренима ван главна два покривена кровом, неће одиграти своје мечеве у предвиђеном термину.

Киша је током среде константно падала - не прејако, али малтене без заустављања - па су организатори УС опена одлучили да све неодигране мечеве одложе за наредни дан.

Лајовић је требало да игра са Американцем Денисом Кудлом, док је Кецмановића очекивао дуел са Италијаном Паолом Лоренцијем. Душан је чак изашао на терен и одрадио загревање, али је пред почетак дуела враћен у свлачионицу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар