USO: Prošle Serena i Barti! Kiša uništila program!

Serena ide dalje, Kepfer eliminisao Opelku. . .  Serena Vilijams je imala dosta problema u meču sa tinejdžerkom Ketrin Meknali, ali je na kraju ipak uspela da obezbedi plasman u treće kolo US Opena.  Kiša poremetila US open, otkazani mečevi Kecmanovića i Lajovića.  Srpski teniseri Dušan Lajović i Miomir Kecmanović bili su žrtve kiše trećeg dana US opena, te su njihovi mečevi pomereni.

Tenis 29.08.2019 | 13:23
USO: Prošle Serena i Barti! Kiša uništila program!
Vlasnica 23 Grend slem titule u singlu morala je da na terenu provede gotovo dva sata, ali je na kraju uspela da slavi sa 5:7, 6:3, 6:1.

Posle prvog seta mirisalo je na novu senzaciju, ali 17-godišnja Amerikanka ipak nije imala dovoljno snage i nerava da se izbori sa šampionkom ranga Serene Vilijams.

Meknelijeva je odlično servirala u početnom setu, zadavala je svojim ritmom i jakim udarcima velike probleme Sereni, ali kada je velika šampionka došla sebi, sve se okrenulo u njenu korist.

U drugom setu je u šestom gemu došla do brejka što joj je bilo dovoljno da izjednači, da bi potpuno dominirala u setu odluke.

"Večeras sam preživela", priznala je Serena koja je kasnije rekla da je Meknalijeva igrala veoma dobro.

"Morala sam da prestanem da pravim greške, u prva dva seta ih je bilo zaista mnogo. Previše. Ne možete osvojiti turnir a da pravite takve greške.Znala sam da moram da igram bolje i znala sam da to mogu", izjavila je pobednica, koja će u trećem kolu igrati sa boljom iz meča Su-Vei Sijeh - Karolina Muhova.

U muškom singlu igranom na "Armstrongu" u kasnom večernjem terminu kvalifikant Dominik Kepfer bio je bolji od Amerikanca Rejlija Opelke, 6:4, 6:4, 7:6 (2).

Bartijeva pregrmela i Amerikanku Dejvis. Druga igračica sveta, Australijanka Ešli Barti, prošla je u treće kolo US Opena pobedom nad Amerikankom Lorin Dejvis.

Bartijeva, koja je u maju osvojila prvu Grend slem titulu u karijeri, pobedila je sa 6:2, 7:6 (2) i sada je očekuje duel sa boljom iz meča između Marije Sakari i Šuai Peng.

Australijanka je posao na stadionu "Luis Armstrong" završila za 126 minuta, a u prvom setu viđena su ukupno četiri brejka.

U prva četiri gema čak tri, kada je Barti povela sa 3:1, a potom i sa 4:1.

Dejvisova je do kraja seta uzela još jedan gem, ali je zato borba bila neizvesnija u drugom setu.

Dejvis je vodila sa 4:2, da bi na 5:4 propustila set loptu. Barti je to iskoristila, izborila se za taj-brejk, ali tek pošto je propustila tri meč lopte u 12. gemu.

U taj-brejku je bila sigurnija, povela je sa 3:0 i 5:1 i potom uspešno privela posao kraju.

"Odigrala sam veoma dobar meč, prilično je bilo čisto što se servisa tiče, sve je bilo dobro sem jednog gema rano u drugom setu. Stvarala sam prilike u drugom setu, ali ih nisam koristil kada je ona bila na servisu. Zadovljna sam kako sam odgovorila na 5:4 za nju, odigrala sam dobar taj-brejk što je uvek važno", zaključila je Bartijeva.

Kiša poremetila US open, otkazani mečevi Kecmanovića i Lajovića. Srpski teniseri Dušan Lajović i Miomir Kecmanović bili su žrtve kiše trećeg dana US opena, te su njihovi mečevi pomereni.

Srpski teniseri, kao i svi ostali koji je trebalo da nastupe na terenima van glavna dva pokrivena krovom, neće odigrati svoje mečeve u predviđenom terminu.

Kiša je tokom srede konstantno padala - ne prejako, ali maltene bez zaustavljanja - pa su organizatori US opena odlučili da sve neodigrane mečeve odlože za naredni dan.

Lajović je trebalo da igra sa Amerikancem Denisom Kudlom, dok je Kecmanovića očekivao duel sa Italijanom Paolom Lorencijem. Dušan je čak izašao na teren i odradio zagrevanje, ali je pred početak duela vraćen u svlačionicu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar