ЛШ: Душане, мајсторе! Тадићев печат на ЛШ! Имамо све...

Тадић одвео Ајакс у Лигу шампиона.  Фудбалери Ајакса пласирали су се у групну фазу Лиге шампиона после победе над АПОЕЛ–ом на свом стадиону са 2:0 у реваншу у Амстердаму.  Копљаници надиграли у потпуности надиграли АПОЕЛ у реваншу и заслужено ушли у групну фазу Лиге шампиона.

Фудбал 28.08.2019 | 23:21
ЛШ: Душане, мајсторе! Тадићев печат на ЛШ! Имамо све...
После 0:0 на Кипру "Копљаници" су повели против АПОЕЛ – а у финишу првог полувремена преко Алвареса и за првих 45 минута дозволили Кипранима да само једном шутну на њихов гол.

АПОЕЛ је био готово идентично безопасан и у наставку, а за читав сусрет су направили велики број фаулова и зарадили чак шест жутих картона.

Пред крај утакмице, тачније у 80. минуту, Душан Тадић је постигао погодак на асистенцију Класа Јана Хунтелара, који је упутио прецизну дијагоналу ка Тадићу, а овај ушао у шеснаестерац, направио дриблинг и погодио мрежу АПОЕЛ–а, за 2:0.

У преостала два меча домаћини су успели да тријумфују и придруже се Ајаксу у најквалитетнијем континенталном такмичењу. Клуб Бриж је искористио предност домаћег терена и после 1:0 у првом сусрету на свом стадиону савладао Линц са 2:1 и "букирао" место међу најбоље 32 екипе.

Прашка Славија је са 1:0 победила Клуж и укупним резултатом 2:0 отишла у групну фазу Лиге шампиона, а једини гол на мечу постигао је Јан Борил у 66. минуту утакмице.

У одличној форми налази се Душан Тадић, што сигурно прија Љубиши Тумбаковићу пред дуеле са Португалом и Луксембургом у квалификацијама за Европско првенство.

Репрезентативац Србије постигао је сјајан погодак у 80. минуту реванш утакмице последњег кола квалификација за Лигу шампиона против АПОЕЛ-а и тако потврдио пласман свог тима у елитно такмичење, у ком су прошле сезоне стигли до полуфинала. 

Тадићев гол био је за коначних 2:0 у Амстердаму, после 0:0 на Кипру. 

Претходно је мрежу гостију затресао Едсон Алварез у 43. минуту.

Наш фудбалер био је стрелац после одличне акције "копљаника" по десној страни и дуге лопте Хунтелара. Леп пријем, затим дриблинг у леву страну и онда прецизан шут у даљи угао... Немоћни су били дефанзивац и голман гостију.

Тадићу је ово већ шести гол ове сезоне у седам утакмица холандског првенства и квалификација за Лигу шампиона.

Цео меч за АПОЕЛ одиграо је Андрија Павловић, ком је поништен гол за 1:1 због офсајда, док је Урош Матић замењен у 78. минуту, а Вујадин Савић поново није био у протоколу.

Није било лако, АПОЕЛ је био много тврд орах, али Ајакс поново иде у Лигу шампиона и то на крилима фантастичног Душана Тадића. Капитен Копљаника запечатио је судбину жилавих гостију из Никозије, који ипак нису имали довољно снаге да се изборе са квалитетнијим противникомн на препуној Јохан Кројф Арени - 2:0 (1:0).

Прошлосезонски полуфиналиста Лиге шампиона је био бољи у свим сегментима игре, али је било изузетно тешко побити бедем испред гола Вида Белеца. То је коначно успело Едсону Алварезу у самом финишу првог полувремена. Сјајан прекид је тада извео Хаким Зијех, а мексички везиста је са ивице петерца главом послао лопту у противничку мрежу.

АПОЕЛ је имао само један ударац ка голу противника, што довољно говори о њиховим шансама да дођу д о бољег резултата на овој утакмици, али су изенада могли да дођу до ситуације да угрозе гол пред голом противника. То се пре свега односи на ситуацију из 71. минута, кад је у казненом простору домаћинма пао Јоргос Меркис, а сви играчи кипарског тима опколили судију Цвајера, ипак, ништа од пенала није било.

Драматино је било и на почетку другог полувремена, када је поништен по гол за оба тима због офсајда. Прво се у њему нашао Клас Јан Хунтелар, а убрзо и Андрија Павловић са друге стране. Ипак, у оба наврата је пресудила ВАР технологија.

Камен са срца домаће публике коначно је пао у 80. минуту. Тадић је сјано на ивици казненог простора преварио свог противника, а онда фантастично шутирао у супротан угао Белецовог гола. Ајакс је могао и до убедљивије победе, али гол вечерас није хтео Хунтелара.

Поред Ајакса, пласман у Лигу шампиона ове вечери остварили су још Славија Праг и Бриж.Чеси су код куће савладали Клуж 1:0, као и у Румунији, док су Белгијанци победили ЛАСК 2:1, после такође 1:0 у Аустрији.

Без већих компликација до групне фазе Лиге шампиона стигли су и Бриж и Славија из Прага, иако је белгијски вицешампион победу у реваншу са ЛАСК-ом оверио тек у 89. минуту (2:1). Домаћин је повео голом Ванакена у 70. минуту, али је изједначио Клаус из пенала четири минута касније. Гости из Линца су у 81. минуту остали без Траунера, који је зарадио другу јавну опомену, па се само чекао тренутак када ће домаћин разрешити сваку дилему. То се догодило у 89. минуту, када је коначан резултат поставио Емануел Денис.

Славија није дозволила никакву врсту дилеме у реваншу против Клужа (1:0). Екипа Јиндриха Трписовског је стрпљиво чекала своју шансу и дочекала је у 66. минуту. Тада је упорни Јан Борил пробио по левом боку и успео да упути снажан ударац из прилично незгодне ситуације. Лопта се потом од једног дефанзивца гостију одбила у мрежу Клужа, па је већ тада било јасно да чешки клуб иде у Лигу шампиона.

РЕЗУЛТАТИ ПЛЕЈ-ОФА:

Ајакс - АПОЕЛ, прва утакмица 2:0 (1:0), прва утакмица 0:0
/Алварез 43, Тадић 80/

Бриж - ЛАСК, прва утакмица 2:1 (0:0), прва утакмица 1:0
/Ванакен 70, Денис 89 - Клаус 74п/

Славија Праг - Клуж 1:0 (0:0), прва утакмица 1:0
/Борил 66/

уторак

Розенборг - Динамо Загреб 1:1 (1:0), прва утакмица 0:2
/Акинтола 11 - Гојак 70/

Краснодар - Олимпијакос 1:2 (1:1), прва утакмица 0:4
/Уткин 10 - Ел Араби 11, 48/

Црвена звезда - Јанг бојс 1:1 (0:0), прва утакмица 2:2
/Вукановић 59 - Бен аг 82/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар