LŠ: Dušane, majstore! Tadićev pečat na LŠ! Imamo sve...

Tadić odveo Ajaks u Ligu šampiona.  Fudbaleri Ajaksa plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona posle pobede nad APOEL–om na svom stadionu sa 2:0 u revanšu u Amsterdamu.  Kopljanici nadigrali u potpunosti nadigrali APOEL u revanšu i zasluženo ušli u grupnu fazu Lige šampiona.

Fudbal 28.08.2019 | 23:21
LŠ: Dušane, majstore! Tadićev pečat na LŠ! Imamo sve...
Posle 0:0 na Kipru "Kopljanici" su poveli protiv APOEL – a u finišu prvog poluvremena preko Alvaresa i za prvih 45 minuta dozvolili Kipranima da samo jednom šutnu na njihov gol.

APOEL je bio gotovo identično bezopasan i u nastavku, a za čitav susret su napravili veliki broj faulova i zaradili čak šest žutih kartona.

Pred kraj utakmice, tačnije u 80. minutu, Dušan Tadić je postigao pogodak na asistenciju Klasa Jana Huntelara, koji je uputio preciznu dijagonalu ka Tadiću, a ovaj ušao u šesnaesterac, napravio dribling i pogodio mrežu APOEL–a, za 2:0.

U preostala dva meča domaćini su uspeli da trijumfuju i pridruže se Ajaksu u najkvalitetnijem kontinentalnom takmičenju. Klub Briž je iskoristio prednost domaćeg terena i posle 1:0 u prvom susretu na svom stadionu savladao Linc sa 2:1 i "bukirao" mesto među najbolje 32 ekipe.

Praška Slavija je sa 1:0 pobedila Kluž i ukupnim rezultatom 2:0 otišla u grupnu fazu Lige šampiona, a jedini gol na meču postigao je Jan Boril u 66. minutu utakmice.

U odličnoj formi nalazi se Dušan Tadić, što sigurno prija Ljubiši Tumbakoviću pred duele sa Portugalom i Luksemburgom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Reprezentativac Srbije postigao je sjajan pogodak u 80. minutu revanš utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv APOEL-a i tako potvrdio plasman svog tima u elitno takmičenje, u kom su prošle sezone stigli do polufinala. 

Tadićev gol bio je za konačnih 2:0 u Amsterdamu, posle 0:0 na Kipru. 

Prethodno je mrežu gostiju zatresao Edson Alvarez u 43. minutu.

Naš fudbaler bio je strelac posle odlične akcije "kopljanika" po desnoj strani i duge lopte Huntelara. Lep prijem, zatim dribling u levu stranu i onda precizan šut u dalji ugao... Nemoćni su bili defanzivac i golman gostiju.

Tadiću je ovo već šesti gol ove sezone u sedam utakmica holandskog prvenstva i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ceo meč za APOEL odigrao je Andrija Pavlović, kom je poništen gol za 1:1 zbog ofsajda, dok je Uroš Matić zamenjen u 78. minutu, a Vujadin Savić ponovo nije bio u protokolu.

Nije bilo lako, APOEL je bio mnogo tvrd orah, ali Ajaks ponovo ide u Ligu šampiona i to na krilima fantastičnog Dušana Tadića. Kapiten Kopljanika zapečatio je sudbinu žilavih gostiju iz Nikozije, koji ipak nisu imali dovoljno snage da se izbore sa kvalitetnijim protivnikomn na prepunoj Johan Krojf Areni - 2:0 (1:0).

Prošlosezonski polufinalista Lige šampiona je bio bolji u svim segmentima igre, ali je bilo izuzetno teško pobiti bedem ispred gola Vida Beleca. To je konačno uspelo Edsonu Alvarezu u samom finišu prvog poluvremena. Sjajan prekid je tada izveo Hakim Zijeh, a meksički vezista je sa ivice peterca glavom poslao loptu u protivničku mrežu.

APOEL je imao samo jedan udarac ka golu protivnika, što dovoljno govori o njihovim šansama da dođu d o boljeg rezultata na ovoj utakmici, ali su izenada mogli da dođu do situacije da ugroze gol pred golom protivnika. To se pre svega odnosi na situaciju iz 71. minuta, kad je u kaznenom prostoru domaćinma pao Jorgos Merkis, a svi igrači kiparskog tima opkolili sudiju Cvajera, ipak, ništa od penala nije bilo.

Dramatino je bilo i na početku drugog poluvremena, kada je poništen po gol za oba tima zbog ofsajda. Prvo se u njemu našao Klas Jan Huntelar, a ubrzo i Andrija Pavlović sa druge strane. Ipak, u oba navrata je presudila VAR tehnologija.

Kamen sa srca domaće publike konačno je pao u 80. minutu. Tadić je sjano na ivici kaznenog prostora prevario svog protivnika, a onda fantastično šutirao u suprotan ugao Belecovog gola. Ajaks je mogao i do ubedljivije pobede, ali gol večeras nije hteo Huntelara.

Pored Ajaksa, plasman u Ligu šampiona ove večeri ostvarili su još Slavija Prag i Briž.Česi su kod kuće savladali Kluž 1:0, kao i u Rumuniji, dok su Belgijanci pobedili LASK 2:1, posle takođe 1:0 u Austriji.

Bez većih komplikacija do grupne faze Lige šampiona stigli su i Briž i Slavija iz Praga, iako je belgijski vicešampion pobedu u revanšu sa LASK-om overio tek u 89. minutu (2:1). Domaćin je poveo golom Vanakena u 70. minutu, ali je izjednačio Klaus iz penala četiri minuta kasnije. Gosti iz Linca su u 81. minutu ostali bez Traunera, koji je zaradio drugu javnu opomenu, pa se samo čekao trenutak kada će domaćin razrešiti svaku dilemu. To se dogodilo u 89. minutu, kada je konačan rezultat postavio Emanuel Denis.

Slavija nije dozvolila nikakvu vrstu dileme u revanšu protiv Kluža (1:0). Ekipa Jindriha Trpisovskog je strpljivo čekala svoju šansu i dočekala je u 66. minutu. Tada je uporni Jan Boril probio po levom boku i uspeo da uputi snažan udarac iz prilično nezgodne situacije. Lopta se potom od jednog defanzivca gostiju odbila u mrežu Kluža, pa je već tada bilo jasno da češki klub ide u Ligu šampiona.

REZULTATI PLEJ-OFA:

Ajaks - APOEL, prva utakmica 2:0 (1:0), prva utakmica 0:0
/Alvarez 43, Tadić 80/

Briž - LASK, prva utakmica 2:1 (0:0), prva utakmica 1:0
/Vanaken 70, Denis 89 - Klaus 74p/

Slavija Prag - Kluž 1:0 (0:0), prva utakmica 1:0
/Boril 66/

utorak

Rozenborg - Dinamo Zagreb 1:1 (1:0), prva utakmica 0:2
/Akintola 11 - Gojak 70/

Krasnodar - Olimpijakos 1:2 (1:1), prva utakmica 0:4
/Utkin 10 - El Arabi 11, 48/

Crvena zvezda - Jang bojs 1:1 (0:0), prva utakmica 2:2
/Vukanović 59 - Ben ag 82/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar