Помоћ породицама са троје и више дјеце за књиге

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уручио је данас уговоре породицама са троје и више дјеце о додјели по 150 КМ за куповину уџбеника.

Република Српска 28.08.2019 | 21:13
Помоћ породицама са троје и више дјеце за књиге
Божовић је рекао новинарима да је из буџета општине издвојено 36.750 КМ за 128 породица у којима је 245 ученика основних и средњих школа чији родитељи имају стално мјесто пребивалишта на подручју Источне Илиџе.

"Једини услов за додјелу ових средстава био је да је ријеч о породицама које имају троје и више дјеце. Ова пракса је установљена прошле године и тако ћемо радити и убудуће. Свим породицама ће бити додијељено по 150 КМ по ученику, а једна породица може да добије максимално 450 КМ", навео је Божовић.

Он је додао да су средства предвиђена ученицима основних и средњих школа, не рачунајући први и други разред јер је за њих ресорно министарство обезбиједило бесплатне уџбенике.

Божовић је нагласио да је ова пракса препозната системом пронаталитетне политике општине.

Љиљана Симанић, мајка четворо дјеце, од којих су троје школарци, истакла је да је оваква помоћ веома значајна за вишечлане породице јер се највише новца издваја за куповину уџбеника пред почетак школске године.

"Жалосно је да из вишечланих породица само дјеца која имају одличан успјех имају право на бесплатне уџбенике посредством школе, а свима је познато да су гдје је више дјеце тежи и услови за учење", рекла је Симанићева, која је и предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце "Дјеца су нам будућност".

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

блиц

28.08.2019 20:46

Свака част! Конкретна помоћ и примјер на који би се требали угледати и остали Начелници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

29.08.2019 05:41

Интересантан смо ми народ,када су негативне вијести и када треба пљувати по некоме онда 100 и висе коментара. Овдје имамо конкретне позитивне ствари и нико да то похвали а сви би се требали угледати на овај примјер!

Name

Стојан

29.08.2019 08:21

Ма носи ову вијест,за крезубу стоку је србовање вазно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

29.08.2019 09:04

Ово је глупост. Знам неколико породица које имају троје и више дјеце и те породице су изузетно добро стојеће, приватни бизнис и случно. Али знам и пуно породица са двоје дјеце које су малтене сиромашне. И шта сад, ова богаташка дјеца ће добивати бесплатне књиге и њихове породице ће бити још богатије а ове друге ће бити још сиромашније!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

29.08.2019 15:39

Трудим се да не будем у категорији оних који све гледају црно и по свему пљују, али се најезим када цујем рец помоц То је диплома власти за пораз економије Сваки цовек зели да заради и циста образа хода Опљацкати нацију а онда стварати од себе свеце хуманитарце је сраман цин

ОДГОВОРИТЕ