Несугласице на релацији СП - СНСД због фотеља

Тракавица у вези са избором директора Републичке управе за инспекцијске послове још траје. Данијела Батар која већ око годину дана обавља функцију вршиоца дужности, по потреби је мијењала и Правилник о систематизацијИ, како би могла да ступи на фукнцију директора Инспектората.

Република Српска 28.08.2019 | 20:09
Несугласице на релацији СП - СНСД због фотеља
Ипак, све је кулминирало и политичким препуцавањима у владајућој коалицији и то на релацији СНСД – Социјалистичка партија, након изјаве Сање Вулић, члана Предсједништва СНСД – а, "да су млади инспектори незадовољни радом Данијеле Батар (СП)".

За предсједника СП Петра Ђокића, из чије странке Батарева и долази, нема ништа спорно што је она на челу ове институције и као вршилац дужности директора, али и као евентуални директор.

"Она је испунила све критеријуме што се тиче странке, не видим разлог за незадовољство њеним радом.", изјавио је  Ђокић.

Према писању медија, притужбе на рад Батареве су стизале на адресу Радована Вишковића, који се сада нашао између двије ватре, с обзиром на то да је ова републичка институција по политичком договору припала социјалистима.

"Нисам добио никакве притужбе на њен рад, не знам за то незадовољство, провјерићу па ћемо видјети.", поручио је Радован Вишковић.
 
За опозицију је очигледно да су у питању страначке несугласице у владајућој коалицији.

"Очигледно да нема више довољно плијена за расподијелити па је дошло до унутрашњих размирица. Али, како смо могли вијдети последњих дана, све слути на цијепање Социјалистичке партије, те да један дио људи жели промјене у врху, што одговара СНСД-у", рекао је СДС- ов народни посланик Давор Шешић.

Конкурс за директора Републичке управе за инспекцијске послове био је расписан 15. октобра прошле године, након чега је услиједило поништење из техничких разлога. Услиједила је измјена Правилника о систематизацији унутар Републичког Инспектората, након чега је конкурс поново расписан 19. новембра. И све то само да би на конкурс могли да се пријаве фармацеути, тачније Данијела Батар, која је завршила управо тај факултет. 

Прије него што је преузела кормило републичког инспектората, Данијела Батар је тек неколико година радила као фитосанитарни инсектор у овој институцији.



БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Го Wест

28.08.2019 18:24

Ако ја могао да бирам измедју Данијеле Батар и Сање Вулиц увијек би изабрао Данијелу,прва образованија и расна риба,друга натурсцик и лопата,додусе ни једној није "вјере хвалит", ал ето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

“Млади инспектори”???!!!! Није Инспекторат странка.. да има “младе” која глупост

28.08.2019 19:39

„“““изјаве Сање Вулић, члана Предсједништва СНСД – а, "да су млади инспектори незадовољни радом Данијеле Батар (СП)". ЛУПА ГЛУПОСТИ, и она члан Предсједништва Странке??!! Боље да је се не видја у медијима. Иритира нормалне чланове. Зао ми је нормалног Р. В.

Name

Днк

28.08.2019 22:20

Додик је до краја некоректан према Дјокицу који му је спасио Власт висе пута и дрзао скупстинску вецину 15 година!Додик је ударио и на своје партнере, ста би тек радио Сдс-у и Пдп-у!Напуко је ко хладњак голфа 2!

Name

Министар

28.08.2019 23:07

Риба мозда и јесте али да ли нормално да директор инспектората добије мандат јер је просао критеријуме странке? Да ли је неко помсилио да ли запослени у инспекторату требају бити цланови странака? Ако је то критеријум онда треба и полицији дозволити да буду у странци....

Name

Игипоп

29.08.2019 12:06

Мјесто директора припада Социјалистима, тако да конкурс који се објави непотребно је поднијети пријаву за посао...Залосно

Name

Мали Дјокица

29.08.2019 18:30

Зар неко од вас стварно мисли да та Сања Вулиц зна о цему прица?!

Name

Милун

28.08.2019 18:42

Добра риба не мијењај ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

28.08.2019 21:37

Можда неће да пређе на Шефа...

Name

Познавалац

28.08.2019 18:58

Ма може га Додик "Хандрити", како хоће. Додик је завршио негдје са 6,25, просјек одјена факултета, тако је било. Мислим да се тада и Физички, као предмет водио на факултету, мислим. Овај није завршио ништа, купио, пише по интернету све. А овај Вишковић, па он није ни за аутопарк, да чисти, досипа гориво, додувава гуме и слично. Ето, то нас води. За њих је неписмени Милош, заиста био "Милош Велики", а ми се чудимо, вријеђају нам здрав разум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

28.08.2019 20:04

Браво за коментар!

Name

Познавалац

28.08.2019 21:21

Хвала лијепо.

Name

Марко

28.08.2019 19:41

Млада образована и лијепа а показала се и као способна. Мислим да превисе имамо директора пензионера, треба дати сансу оваквим младим људима у свим секторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марко

29.08.2019 00:44

она је само једна фигура у великој представи. Вјероватно це Додик поцијепати СП као сто је то уцинио са ДНС-ом. Тако му је лаксе да контролисе нарасле апетите. Пара за пљацкање је све мање а војска странацких ликова који цекају свој ред све веца.

Name

Галеб

29.08.2019 01:33

Ко мозе са криминалцом Додиком или је криминалац или је психопата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор

29.08.2019 02:48

Многима не одговара сто Данијела Батар ради свој посао стручно и одговорно па би да је смјене да могу као до сад да наставе са корупцијом и непоштивањем закона. А не постоје млади инспектори већ млади асистенти које је примио прошли директор без конкурса и којих је пола нажалост постало инспектори без радног искуства или су сво радно искуство имали у инспекторату. А мало бити уСДС па мало у СНСД и онда оговарати честите људе ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

29.08.2019 04:27

Људи, зар није више свима јасно, нема нам бољитка док се партије за све питају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.08.2019 06:13

СВАКИ ДАН СЕ ИЗМЕЂУ СЕБЕ ШЕЋЕРЕ ГДЈЕ ЈЕ ТУ НАРОД.НАРАВНО НИГДЈЕ.ДОК СЕ ОНИ НАМИРЕ НИЈЕ БИТНО НИ КО СИ, НИ ШТА СИ, НИ КАКО СИ ЗАВРШИО ШКОЛУ НИ КОЈУ СТРУКУ ИМАШ. ОНИ ЛУПЕТАЈУ УЗ ОСМИЈЕХ И ТАКО ПРОВОДЕ ДАН ЗА ДАНОМ ШТО ЈЕ ЈАКО ГАДЉИВО.КАД ПОГЛЕДАТЕ КО ЈЕ ИСПЛИВАО НА ПОВРШИНУ ПАРТИЈЕ ВИДИТЕ ЛИЧНЕ ИНТЕРЕСЕ. НАЈБОЉЕ ШТО ЗНАЈУ ЈЕ АПЛАУЗ,. МЛАЋЕЊЕ ГЛАВАМА, ТРЧАЊЕ И ВЕЛИЧАЊЕ САМИХ СЕБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.08.2019 06:21

Само се ви убијајте између себе јер и једна и друга сте дошле на та мјеста преко оне ствари. Јадна је нека држава гдје се таквих ћурки нешто пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

29.08.2019 07:26

Нек је црно па макар и офарбано!Кад је све друго црно нек се има бар у нешто лијепо гледат!

ОДГОВОРИТЕ