ЛЕ: Партизан - тим за Молде...

Штопери у старом саставу, Садикова шанса за искупљење. . .  Брзина у нападу највећа шанса за црно-беле. . .

Фудбал 28.08.2019 | 23:56
ЛЕ: Партизан - тим за Молде...
Када се игра најважнија утакмица у години, места за експерименте нема. Партизана очекује у четвртак вече (19.00) реванш са Молдеом у Норвешкој за место у групној фази Лиге Европе, а тренер Саво Милошевић је на поприште дуела повео све проверене снаге. Неког дебитанта на овом мечу неће бити.

Милошевић се и до сада на овим већим утакмицама држао провереног састава, уз минималне, углавном изнуђене измене, па другачије неће бити ни овог пута.

На голу, јасно – Владимир Стојковић. Мајстор је капитен Партизана за велике утакмице, живи за њих и од њих, тако да се очекује да спусти ролетну испред свог гола, као што је то често у прошлости радио.

Одбрана би требало да буде у уобичајеном саставу. Немања Милетић десно, а откровење у новој сезони, Слободан Урошевић, уз леву аут линију. Ако буде играо као у Малатији или у првом мечу са Молдеом, та страна ће бити закључана за ривала.

На штоперским позицијама биће Страхиња Павловић и вероватно Бојан Остојић, који признаје да се осећа далеко боље него пре седам дана, када није био у тиму због повреде. Мало су навијачи забринути што је Павловић уочи овог меча имао солидну километражу на линији Београд – Рим, а Остојић је био повређен, међутим, они су откако је дошао Милошевић за тренера уигран тандем, којем неће бити проблем та кратка раздвојеност у претходних десетак дана.

Централни део везног реда је резервисан са Сашу Здјелара и Александра Шћекића. Док високи Црногорац углавном растура игру противника, некадашњи златни орлић и те како уме у последње време да одигра лопту у финални део терена, из које се роди шанса за гол.

Да ли ће ту бити неких промена када се Бибрас Натхо потпуно спреми или ће се десити другачије ротације – о том, потом.

За креацију у средини биће задужен Сејдуба Сума, док ће по боковима нападати Зоран Тошић и вероватно Такума Асано, чија би брзина поново могла да буде кључни фактор у офанзиви црно-белих.

Јако је Умар Садик изнервирао навијаче понашањем на мечу са Молдеом у Хумској. Најпре је одиграо најлошију утакмицу од доласка у Партизан, а онда је после замене сео на ограду и телефонирао током целог полувремена. Касније је морао да се извињава, јер је схватио какву је глупост направио. Меч у Норвешкој је идеална шанса за њега се искупи. Гол у мрежу Молдеа за пролаз даље – навијачи ће одмах све опростити.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар