LE: Partizan - tim za Molde...

Štoperi u starom sastavu, Sadikova šansa za iskupljenje. . .  Brzina u napadu najveća šansa za crno-bele. . .

Fudbal 28.08.2019 | 23:56
LE: Partizan - tim za Molde...
Kada se igra najvažnija utakmica u godini, mesta za eksperimente nema. Partizana očekuje u četvrtak veče (19.00) revanš sa Moldeom u Norveškoj za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, a trener Savo Milošević je na poprište duela poveo sve proverene snage. Nekog debitanta na ovom meču neće biti.

Milošević se i do sada na ovim većim utakmicama držao proverenog sastava, uz minimalne, uglavnom iznuđene izmene, pa drugačije neće biti ni ovog puta.

Na golu, jasno – Vladimir Stojković. Majstor je kapiten Partizana za velike utakmice, živi za njih i od njih, tako da se očekuje da spusti roletnu ispred svog gola, kao što je to često u prošlosti radio.

Odbrana bi trebalo da bude u uobičajenom sastavu. Nemanja Miletić desno, a otkrovenje u novoj sezoni, Slobodan Urošević, uz levu aut liniju. Ako bude igrao kao u Malatiji ili u prvom meču sa Moldeom, ta strana će biti zaključana za rivala.

Na štoperskim pozicijama biće Strahinja Pavlović i verovatno Bojan Ostojić, koji priznaje da se oseća daleko bolje nego pre sedam dana, kada nije bio u timu zbog povrede. Malo su navijači zabrinuti što je Pavlović uoči ovog meča imao solidnu kilometražu na liniji Beograd – Rim, a Ostojić je bio povređen, međutim, oni su otkako je došao Milošević za trenera uigran tandem, kojem neće biti problem ta kratka razdvojenost u prethodnih desetak dana.

Centralni deo veznog reda je rezervisan sa Sašu Zdjelara i Aleksandra Šćekića. Dok visoki Crnogorac uglavnom rastura igru protivnika, nekadašnji zlatni orlić i te kako ume u poslednje vreme da odigra loptu u finalni deo terena, iz koje se rodi šansa za gol.

Da li će tu biti nekih promena kada se Bibras Natho potpuno spremi ili će se desiti drugačije rotacije – o tom, potom.

Za kreaciju u sredini biće zadužen Sejduba Suma, dok će po bokovima napadati Zoran Tošić i verovatno Takuma Asano, čija bi brzina ponovo mogla da bude ključni faktor u ofanzivi crno-belih.

Jako je Umar Sadik iznervirao navijače ponašanjem na meču sa Moldeom u Humskoj. Najpre je odigrao najlošiju utakmicu od dolaska u Partizan, a onda je posle zamene seo na ogradu i telefonirao tokom celog poluvremena. Kasnije je morao da se izvinjava, jer je shvatio kakvu je glupost napravio. Meč u Norveškoj je idealna šansa za njega se iskupi. Gol u mrežu Moldea za prolaz dalje – navijači će odmah sve oprostiti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar