УСО - Рој Емерсон: Ситнице ће одлучити шампиона!

А Ђоковић, Федерер и Надал су фаворити! Легендарни ас констатује очигледно. . .

Тенис 30.08.2019 | 15:55
УСО - Рој Емерсон: Ситнице ће одлучити шампиона!
Легендарни аустралијски тенисер Рој Емерсон, освајач укупно 28 гренд слем титула (12 у синглу, 16 у дублу), очекује да један од Велике тројке постане шампион актуелног УС опена.

Новак Ђоковић и Роџер Федерер ће, према пројекцији жреба, играти у полуфиналу, док ће победника у финалу чекати Рафаел Надал. По Емерсоновом мишљењу, мале су шансе да неки од осталих тенисера поквари ову пројекцију.

„Тешко је предвидети резултате, али за титулу ће играти Новак Ђоковић, Роџер Федерер или Рафаел Надал. То су тројица најбољих тенисера, посебно на гренд слемовима, у игри на пет сетова. Мислим да ће Ђоковић имати нешто тежи задатак против Медведева у четвртфиналу, ако уопште дође до тог сусрета, што ће бити добар изазов за Новака. Али, у мечу на три добијена сета Ђоковић, који је добар тај-брејк играч, очекујем да победи и прође даље. Онда ће вероватно да наиђе на Федерера“, процењује Емерсон.

Свима су у глави још свеже слике са финала Вимблдона, које је Ђоковић добио против Федерера и то практично из изгубљене позиције.

„Роџер је на Вимблдону вероватно требало да победи, јер је имао две меч лопте у финалу. Али, није... Тако да би њихов нови сусрет могао да буде јако занимљив. Такође, мислим да ће Надал доћи до финала на својој страни. Сад, њих тројица су толико близу по квалитету да се све своди на неколико поена и ако промашите први сервис што је битно, то може да одлучи меч“.

Помало неодлучни Емерсон је причао и о шансама да Ђоковић постане најбољи тенисер свих времена.

„Уколико остане посвећен, Новак може да освоји још много гренд слемова и има велику шансу да постане најбољи тенисер свих времена. Али, није лако да задржите жељу да одрадите сваки тренинг на максималном нивоу и да останете на врху. У исто време много младих играча долазе са жељом да вас победе, али свакако не могу да приђу Ђоковићу у овом тренутку“, истакао је Рој Емерсон.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар