USO - Roj Emerson: Sitnice će odlučiti šampiona!

A Đoković, Federer i Nadal su favoriti! Legendarni as konstatuje očigledno. . .

Tenis 30.08.2019 | 15:55
USO - Roj Emerson: Sitnice će odlučiti šampiona!
Legendarni australijski teniser Roj Emerson, osvajač ukupno 28 grend slem titula (12 u singlu, 16 u dublu), očekuje da jedan od Velike trojke postane šampion aktuelnog US opena.

Novak Đoković i Rodžer Federer će, prema projekciji žreba, igrati u polufinalu, dok će pobednika u finalu čekati Rafael Nadal. Po Emersonovom mišljenju, male su šanse da neki od ostalih tenisera pokvari ovu projekciju.

„Teško je predvideti rezultate, ali za titulu će igrati Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal. To su trojica najboljih tenisera, posebno na grend slemovima, u igri na pet setova. Mislim da će Đoković imati nešto teži zadatak protiv Medvedeva u četvrtfinalu, ako uopšte dođe do tog susreta, što će biti dobar izazov za Novaka. Ali, u meču na tri dobijena seta Đoković, koji je dobar taj-brejk igrač, očekujem da pobedi i prođe dalje. Onda će verovatno da naiđe na Federera“, procenjuje Emerson.

Svima su u glavi još sveže slike sa finala Vimbldona, koje je Đoković dobio protiv Federera i to praktično iz izgubljene pozicije.

„Rodžer je na Vimbldonu verovatno trebalo da pobedi, jer je imao dve meč lopte u finalu. Ali, nije... Tako da bi njihov novi susret mogao da bude jako zanimljiv. Takođe, mislim da će Nadal doći do finala na svojoj strani. Sad, njih trojica su toliko blizu po kvalitetu da se sve svodi na nekoliko poena i ako promašite prvi servis što je bitno, to može da odluči meč“.

Pomalo neodlučni Emerson je pričao i o šansama da Đoković postane najbolji teniser svih vremena.

„Ukoliko ostane posvećen, Novak može da osvoji još mnogo grend slemova i ima veliku šansu da postane najbolji teniser svih vremena. Ali, nije lako da zadržite želju da odradite svaki trening na maksimalnom nivou i da ostanete na vrhu. U isto vreme mnogo mladih igrača dolaze sa željom da vas pobede, ali svakako ne mogu da priđu Đokoviću u ovom trenutku“, istakao je Roj Emerson.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar