ЕП - Српска машина не стаје: Грчкој ни сет!

Србија лако са Грчком за четврту победу у низу! Одбојкашице Србије победиле су Грчку са 3-0, по сетовима 25:21, 25:17, 25:21 и тако остале првопласиране у групи А Еуроволеја.

Остали спортови 28.08.2019 | 18:39
ЕП - Српска машина не стаје: Грчкој ни сет!
Четири од четири...

Женска одбојкашка репрезентација Србије забележила је нову победу на Европском првенству, које се одржава у Турској, Пољској, Мађарској и Словачкој.. Актуелне првакиње Европе и света биле су боље у Анакри од Грчке 3:0 ( 25:21, 25:17, 25:21). у четвртом колу Групе А.

Изабранице Зорана Терзића имају максималан учинак, јер су у претходна три кола савладале су Француску, Бугарску и Финску.

Србија је без великих проблема прескочила Грчку, која је само у трећем сету пружила прави отпор.

Најефикаснија у српском тиму била је Тијана Бошковић са 20 поена, док је Бранкица Михајловић забележила 16.

Последњу утакмицу у групи, актуелне шампионке Европе и света, одиграће сутра против домаћина Турске од 18.30. Тај меч одредиће и победника групе.

Актуелне шампионке света и Европе играју добро на почетку Евроволеја и против Грчке су биле апсолутни фаворит.

То су на терену и показале и убедљиво славиле против Гркиња у утакмици у којој су се посебно истакле Тијана Бошковић и Маја Алексић.

По први пут на турниру Србија почиње снажно и предношћу од 5:1 отвара утакмицу са Грчком. Сервис Бранкице Михајловић је био нерешива енигма за Гркиње, које су имале неколико слабих пријема и потом допустиле Михајловићевој да направи ас.

Покушавале су Гркиње "све и свашта" како би остале у игри за освајање првог сета, али је једноставно комбинација Бошковић-Михајловић била исувише снажна за капацитете њихове одбране, па је Србија освојила први сет.

У другом смо видели мало другачију ситуацију. Србија је стекла нешто већи "залог" и држала га се све до краја сета. Бранкици Михајловић и Тијани Бошковић се прикључила и Маја Алексић и то је заиста био претежак посао за Грчку, па Србија са 25:17 осваја други сет.

У последњем сету, није било превише преокрета. Србија је рано направила предност и успешно је одржавала. Руку на срце, успевала је Грчка у пар наврата да дође до изједначења, али тада би "реаговале" или Тијана Бошковић или Бранкица Михајловић или сјајна Маја Алексић.

Све у свему, Србија је са 3-0 победила Грчку, остала је "максимална" са све четири победе и сада је остала првопласирана на табели групе А.

Четири утакмице - четири победе наших одбојкашица на Европском првенству у Анкари. Изабранице Зорана Терзића задржале су стопроцентни низ и после окршаја са селекцијом Грчке коју су преслишале за само 69 минута са 3:0 (25:21, 25:17, 25:21).

Од првог до последњег минута све је било у знаку наших девојака. Од уводних поена Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић за вођство од 6:2, контролисале су први сет иако су Гркиње успевале да одрже корак. Серијом од 3:0 екипа Зорана Терзића је побегла на 16:12, али је Грчка после тајм-аута узвратила и пришла на 16:15. У наставку се играло поен за поен, пре него што је на сцену ступила Маја Алексић и асом одвела Србију до 22:18, после чега је први сет рутински приведен крају - 25:21.

За разлику од првог сета, Грчка није успевала да дуже остане у игри у другом. Бранилац титуле се овога пута брже одлепио и стекао предност од 15:10. Поново је разлика прављена на сервис Маје Алексић, Бранкица Михајловић са 13 и Тијана Бошковић са 10 поена играле су све боље у нападу, па се после предности од 20:14 једино питање било којим резултатом ће се завршити други сет. На крају је било 25:17.

И у трећем сету наше девојке су демонстрирале силу. Само једном су Гркиње имале поен предности и то на почетку када је било 6:7. Врло брзо је уследила серија нашег тима крунисана поеном из блока Алексићеве за вођство од 10:8. Од тог тренутка Српкиње су контролисале игру, на крилима Алексићеве и Бошковићеве побегле на 18:14. Меч је био решен 19. поеном Тијане Бошковић за 22:18, а коначан резултат трећег сета износио је 25:21.

У последњем колу прелиминарне фазе наше девојке сутра од 18.30 часова очекује дуел са домаћином Турском. Уколико Туркиње данас забележе тријумф то ће бити уједно и обрачун за прво место у групи и епитет најбољег тима.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Обозавам вас

28.08.2019 17:54

Браво дјевојке! Само напријед...

ОДГОВОРИТЕ