EP - Srpska mašina ne staje: Grčkoj ni set!

Srbija lako sa Grčkom za četvrtu pobedu u nizu! Odbojkašice Srbije pobedile su Grčku sa 3-0, po setovima 25:21, 25:17, 25:21 i tako ostale prvoplasirane u grupi A Eurovoleja.

Ostali sportovi 28.08.2019 | 18:39
EP - Srpska mašina ne staje: Grčkoj ni set!
Četiri od četiri...

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je novu pobedu na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.. Aktuelne prvakinje Evrope i sveta bile su bolje u Anakri od Grčke 3:0 ( 25:21, 25:17, 25:21). u četvrtom kolu Grupe A.

Izabranice Zorana Terzića imaju maksimalan učinak, jer su u prethodna tri kola savladale su Francusku, Bugarsku i Finsku.

Srbija je bez velikih problema preskočila Grčku, koja je samo u trećem setu pružila pravi otpor.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 20 poena, dok je Brankica Mihajlović zabeležila 16.

Poslednju utakmicu u grupi, aktuelne šampionke Evrope i sveta, odigraće sutra protiv domaćina Turske od 18.30. Taj meč odrediće i pobednika grupe.

Aktuelne šampionke sveta i Evrope igraju dobro na početku Evrovoleja i protiv Grčke su bile apsolutni favorit.

To su na terenu i pokazale i ubedljivo slavile protiv Grkinja u utakmici u kojoj su se posebno istakle Tijana Bošković i Maja Aleksić.

Po prvi put na turniru Srbija počinje snažno i prednošću od 5:1 otvara utakmicu sa Grčkom. Servis Brankice Mihajlović je bio nerešiva enigma za Grkinje, koje su imale nekoliko slabih prijema i potom dopustile Mihajlovićevoj da napravi as.

Pokušavale su Grkinje "sve i svašta" kako bi ostale u igri za osvajanje prvog seta, ali je jednostavno kombinacija Bošković-Mihajlović bila isuviše snažna za kapacitete njihove odbrane, pa je Srbija osvojila prvi set.

U drugom smo videli malo drugačiju situaciju. Srbija je stekla nešto veći "zalog" i držala ga se sve do kraja seta. Brankici Mihajlović i Tijani Bošković se priključila i Maja Aleksić i to je zaista bio pretežak posao za Grčku, pa Srbija sa 25:17 osvaja drugi set.

U poslednjem setu, nije bilo previše preokreta. Srbija je rano napravila prednost i uspešno je održavala. Ruku na srce, uspevala je Grčka u par navrata da dođe do izjednačenja, ali tada bi "reagovale" ili Tijana Bošković ili Brankica Mihajlović ili sjajna Maja Aleksić.

Sve u svemu, Srbija je sa 3-0 pobedila Grčku, ostala je "maksimalna" sa sve četiri pobede i sada je ostala prvoplasirana na tabeli grupe A.

Četiri utakmice - četiri pobede naših odbojkašica na Evropskom prvenstvu u Ankari. Izabranice Zorana Terzića zadržale su stoprocentni niz i posle okršaja sa selekcijom Grčke koju su preslišale za samo 69 minuta sa 3:0 (25:21, 25:17, 25:21).

Od prvog do poslednjeg minuta sve je bilo u znaku naših devojaka. Od uvodnih poena Tijane Bošković i Brankice Mihajlović za vođstvo od 6:2, kontrolisale su prvi set iako su Grkinje uspevale da održe korak. Serijom od 3:0 ekipa Zorana Terzića je pobegla na 16:12, ali je Grčka posle tajm-auta uzvratila i prišla na 16:15. U nastavku se igralo poen za poen, pre nego što je na scenu stupila Maja Aleksić i asom odvela Srbiju do 22:18, posle čega je prvi set rutinski priveden kraju - 25:21.

Za razliku od prvog seta, Grčka nije uspevala da duže ostane u igri u drugom. Branilac titule se ovoga puta brže odlepio i stekao prednost od 15:10. Ponovo je razlika pravljena na servis Maje Aleksić, Brankica Mihajlović sa 13 i Tijana Bošković sa 10 poena igrale su sve bolje u napadu, pa se posle prednosti od 20:14 jedino pitanje bilo kojim rezultatom će se završiti drugi set. Na kraju je bilo 25:17.

I u trećem setu naše devojke su demonstrirale silu. Samo jednom su Grkinje imale poen prednosti i to na početku kada je bilo 6:7. Vrlo brzo je usledila serija našeg tima krunisana poenom iz bloka Aleksićeve za vođstvo od 10:8. Od tog trenutka Srpkinje su kontrolisale igru, na krilima Aleksićeve i Boškovićeve pobegle na 18:14. Meč je bio rešen 19. poenom Tijane Bošković za 22:18, a konačan rezultat trećeg seta iznosio je 25:21.

U poslednjem kolu preliminarne faze naše devojke sutra od 18.30 časova očekuje duel sa domaćinom Turskom. Ukoliko Turkinje danas zabeleže trijumf to će biti ujedno i obračun za prvo mesto u grupi i epitet najboljeg tima.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Obozavam vas

28.08.2019 17:54

Bravo djevojke! Samo naprijed...

ODGOVORITE