Нови уговори за само 28 највећих потрошача струје

„Електропривреда Републике Српске“ (ЕРС) усагласила је данас са привредницима спорне одредбе уговора, а у које је сада уграђена јуче договорена цијена од 35 евра по мегават сату у идућих 16 мјесеци, потврђено је за ЦАПИТАЛ из Привредне коморе РС.

Република Српска 28.08.2019 | 17:14
Нови уговори за само 28 највећих потрошача струје
На састанку који је данас одржан у просторијама ЕРС-а у Бањалуци промијењени су уговори за 28 највећих потрошача, односно оних који троше преко пет гигават сати.

„Члан пет уговора који је био споран сада је значајно промијењен и само говори о цијенама и трошковима мрежарине. У уговорима нема више ни пенала, који су изазвали велико негодовање привредника“, рекао је портпарол Привредне коморе РС Владимир Благојевић.

Додао је да је промијењен и рок важења уговора, односно да су на снази 16 мјесеци, а не до краја ове године како је првобитно било дефинисано.

„Отклоњене су и све друге нејасноће и недоречености које су биле у првобитно понуђеним уговорима“, казао је Благојевић.

Уговори са 28 највећих потрошача требало би да буду потписани сутра.

Портал ЦАПИТАЛ сазнаје да период од 16 мјесеци у којем ће мировати цијена струје важи само за 28 највећих потрошача.

Наиме, ЕРС је фирмама послала укупно 1.073 нова уговора, у којима није за све фирме било предвиђено поскупљење струје. Цијена се, у складу с јучерашњим договором, мијења за 173 привредна друштва, међу којима је и 28 највећих потрошача.

Само за поменутих 28 потрошача се гарантује да новог поскупљења електричне енергије неће бити у идућих 16 мјесеци.

Сви остали привредници, којима је уговор до краја ове године, према сазнању ЦАПИТАЛ-а, ново поскупљење могу да очекују од почетка идуће године.

„Електропривреда Републике Српске“ послала привредницима нове уговоре о снабдијевању електричном енергијом у којим је повећана цијена индустријске струје за 22 одсто.

(БН/Цапитал)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Туга

28.08.2019 16:46

ЕРС је фирмама послала укупно 1.073 нова уговора, у којима није за све фирме било предвиђено поскупљење струје.... Ко одредјује коме це струја поскупити а коме не и по којим критеријима?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осмисљено

28.08.2019 19:14

Да се унисте мале фирме, заједно са радницима, умјесто оцекивања повецања биједних плата.... Преко кога и гдје се губе КW и добит....?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.08.2019 22:45

Па да, за мањину повецање за 11 одсто, с тим да це и њих од 2021 године ставити на 22 одсто, док све остале одмах. Ово је лосе да горе не мозе бити. Посљедице се тек оцекују.

ОДГОВОРИТЕ