Novi ugovori za samo 28 najvećih potrošača struje

„Elektroprivreda Republike Srpske“ (ERS) usaglasila je danas sa privrednicima sporne odredbe ugovora, a u koje je sada ugrađena juče dogovorena cijena od 35 evra po megavat satu u idućih 16 mjeseci, potvrđeno je za CAPITAL iz Privredne komore RS.

Republika Srpska 28.08.2019 | 17:14
Novi ugovori za samo 28 najvećih potrošača struje
Na sastanku koji je danas održan u prostorijama ERS-a u Banjaluci promijenjeni su ugovori za 28 najvećih potrošača, odnosno onih koji troše preko pet gigavat sati.

„Član pet ugovora koji je bio sporan sada je značajno promijenjen i samo govori o cijenama i troškovima mrežarine. U ugovorima nema više ni penala, koji su izazvali veliko negodovanje privrednika“, rekao je portparol Privredne komore RS Vladimir Blagojević.

Dodao je da je promijenjen i rok važenja ugovora, odnosno da su na snazi 16 mjeseci, a ne do kraja ove godine kako je prvobitno bilo definisano.

„Otklonjene su i sve druge nejasnoće i nedorečenosti koje su bile u prvobitno ponuđenim ugovorima“, kazao je Blagojević.

Ugovori sa 28 najvećih potrošača trebalo bi da budu potpisani sutra.

Portal CAPITAL saznaje da period od 16 mjeseci u kojem će mirovati cijena struje važi samo za 28 najvećih potrošača.

Naime, ERS je firmama poslala ukupno 1.073 nova ugovora, u kojima nije za sve firme bilo predviđeno poskupljenje struje. Cijena se, u skladu s jučerašnjim dogovorom, mijenja za 173 privredna društva, među kojima je i 28 najvećih potrošača.

Samo za pomenutih 28 potrošača se garantuje da novog poskupljenja električne energije neće biti u idućih 16 mjeseci.

Svi ostali privrednici, kojima je ugovor do kraja ove godine, prema saznanju CAPITAL-a, novo poskupljenje mogu da očekuju od početka iduće godine.

„Elektroprivreda Republike Srpske“ poslala privrednicima nove ugovore o snabdijevanju električnom energijom u kojim je povećana cijena industrijske struje za 22 odsto.

(BN/Capital)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tuga

28.08.2019 16:46

ERS je firmama poslala ukupno 1.073 nova ugovora, u kojima nije za sve firme bilo predviđeno poskupljenje struje.... Ko odredjuje kome ce struja poskupiti a kome ne i po kojim kriterijima?????

ODGOVORITE
Name

Osmisljeno

28.08.2019 19:14

Da se uniste male firme, zajedno sa radnicima, umjesto ocekivanja povecanja bijednih plata.... Preko koga i gdje se gube KW i dobit....?!

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.08.2019 22:45

Pa da, za manjinu povecanje za 11 odsto, s tim da ce i njih od 2021 godine staviti na 22 odsto, dok sve ostale odmah. Ovo je lose da gore ne moze biti. Posljedice se tek ocekuju.

ODGOVORITE