СП: Србија стигла у Фошан!

Кошаркашка репрезентација Србије стигла је данас у Фошан, град у коме ће почети учешће на предстојећем Светском првенству у Кини. Огромна температура и влажност! Другачији услови су дочекали репрезентативце Србије. . .

Кошарка 28.08.2019 | 17:11
СП: Србија стигла у Фошан!
Изабраници Александра Ђорђевића у Фошан су дошли из Шењанга, после освојеног "Аустајгер куп", где су победили Италију, Нови Зеланд и Француску.

Србија је тако тријумфално завршила припремни период без иједног пораза, уз скор 10/10.

"Српски кошаркаши и стручни штаб имали су лет од Шењанга до Гвангжуа који је трајао 3 сата и 45 минута, а затим су пут наставили аутобусом, да би после сат и по вожње стигли до Фошана. Пошто су се "преселили“ на југ Кине, дочекала их је прилично другачија клима него у Шењангу, односно већа влага и температура од 36 степени Целзијуса", наводи се на сајту Кошаркашког савеза Србије (КСС).

Србија се преселила јужније!

После три победе у Шењангу, где су "орлови" били бољи од селекција Италије, Новог Зеланда и Француске, наша репрезентација стигла је у Фошан - град у коме ће одиграти групну фазу предстојећег Мундобаскета у Кини (31. август - 15. септембар).

"Орлови" су имали лет од Шењанга до Гвангџуа од три сата и 45 минута, да би потом аутобусом, уз још сат и по вожње, стигли јутрос у Фошан.

КСС наводи да је клима другачија, већа је влага и температура је чак 36 степени Целзијуса.

Србија брани сребро освојено 2014. године на СП у Шпанији, а на Мундобаскету у Кини српски кошаркаши такмичење почињу утакмицом против Анголе 31. августа од 9.30 сати. Ривали у групи Д биће им још Италија и Филипини.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар