SP: Srbija stigla u Fošan!

Košarkaška reprezentacija Srbije stigla je danas u Fošan, grad u kome će početi učešće na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini. Ogromna temperatura i vlažnost! Drugačiji uslovi su dočekali reprezentativce Srbije. . .

Košarka 28.08.2019 | 17:11
SP: Srbija stigla u Fošan!
Izabranici Aleksandra Đorđevića u Fošan su došli iz Šenjanga, posle osvojenog "Austajger kup", gde su pobedili Italiju, Novi Zeland i Francusku.

Srbija je tako trijumfalno završila pripremni period bez ijednog poraza, uz skor 10/10.

"Srpski košarkaši i stručni štab imali su let od Šenjanga do Gvangžua koji je trajao 3 sata i 45 minuta, a zatim su put nastavili autobusom, da bi posle sat i po vožnje stigli do Fošana. Pošto su se "preselili“ na jug Kine, dočekala ih je prilično drugačija klima nego u Šenjangu, odnosno veća vlaga i temperatura od 36 stepeni Celzijusa", navodi se na sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Srbija se preselila južnije!

Posle tri pobede u Šenjangu, gde su "orlovi" bili bolji od selekcija Italije, Novog Zelanda i Francuske, naša reprezentacija stigla je u Fošan - grad u kome će odigrati grupnu fazu predstojećeg Mundobasketa u Kini (31. avgust - 15. septembar).

"Orlovi" su imali let od Šenjanga do Gvangdžua od tri sata i 45 minuta, da bi potom autobusom, uz još sat i po vožnje, stigli jutros u Fošan.

KSS navodi da je klima drugačija, veća je vlaga i temperatura je čak 36 stepeni Celzijusa.

Srbija brani srebro osvojeno 2014. godine na SP u Španiji, a na Mundobasketu u Kini srpski košarkaši takmičenje počinju utakmicom protiv Angole 31. avgusta od 9.30 sati. Rivali u grupi D biće im još Italija i Filipini.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar