Опроштајни сусрет: Звиздић пожелио срећу Вигемарку

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић примио је данас у опроштајну посјету шефа Делегације Европске уније у БиХ и специјалног представника Европске уније у БиХ, амбасадора Ларс-Гуннара Wигемарка.

Босна и Херцеговина 28.08.2019 | 12:55
Опроштајни сусрет: Звиздић пожелио срећу Вигемарку
Разговарали су о актуелној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини и о најважнијем спољно-политичком циљу Босне и Херцеговине, а то је наставак пута ка Европској унији.

Предсједавајући Звиздић је рекао да је Босна и Херцеговина опредијељена за европски пут и нагласио да је у наредном периоду важно осигурати неопходне услове за улазак у Европску унију, што би нашој држави побољшало економску перспективу.

Предсједавајући Звиздић је упознао амбасадора Wигемарка са степеном припреме Акционог плана за реализацију 115 приоритета из Аналитичког извјештаја Европске комисије и рекао да је документ у завршној фази и да Дирекција за европске интеграције ради на финализовању у сарадњи са институцијама на свим нивоима власти у Босни и Херцеговини.

Предсједавајући Звиздић и амбасадор Wигемарк су се сагласили да је неопходно убрзати формирање власти како би се наставиле реформе које су значајне за све грађане БиХ.

Амбасадор Wигемарк је честитао на успјешно реализованим активностима у протеклом периоду и изразио увјереност да ће Босна и Херцеговина наставити напредовање на путу европских интеграција.

Предсједавајући Звиздић је пожелио амбасадору Wигемарку даљњи лични и пословни успјех. Састанку је присуствовао и Кхалдоун Синно, замјеник шефа Делегације Европске уније у БиХ. 

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

XYЗ

28.08.2019 10:58

Е јеси нам помогао свака ти част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Растко

28.08.2019 11:11

Иди не врацај се Дабогда бољи био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

28.08.2019 19:00

Иди брате и не окрећи се...никад више.

ОДГОВОРИТЕ