Oproštajni susret: Zvizdić poželio sreću Vigemarku

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka.

Bosna i Hercegovina 28.08.2019 | 12:55
Oproštajni susret: Zvizdić poželio sreću Vigemarku
Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i o najvažnijem spoljno-političkom cilju Bosne i Hercegovine, a to je nastavak puta ka Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina opredijeljena za evropski put i naglasio da je u narednom periodu važno osigurati neophodne uslove za ulazak u Evropsku uniju, što bi našoj državi poboljšalo ekonomsku perspektivu.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ambasadora Wigemarka sa stepenom pripreme Akcionog plana za realizaciju 115 prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije i rekao da je dokument u završnoj fazi i da Direkcija za evropske integracije radi na finalizovanju u saradnji sa institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Wigemark su se saglasili da je neophodno ubrzati formiranje vlasti kako bi se nastavile reforme koje su značajne za sve građane BiH.

Ambasador Wigemark je čestitao na uspješno realizovanim aktivnostima u proteklom periodu i izrazio uvjerenost da će Bosna i Hercegovina nastaviti napredovanje na putu evropskih integracija.

Predsjedavajući Zvizdić je poželio ambasadoru Wigemarku daljnji lični i poslovni uspjeh. Sastanku je prisustvovao i Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH. 

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

XYZ

28.08.2019 12:58

E jesi nam pomogao svaka ti čast!

ODGOVORITE
Name

Rastko

28.08.2019 13:11

Idi ne vracaj se Dabogda bolji bio

ODGOVORITE
Name

Srbac

28.08.2019 21:00

Idi brate i ne okreći se...nikad više.

ODGOVORITE