Саво пред Молде: Шта морамо да поправимо?

Немам довољно времена да бих све рекао. . .  Тактичка дисциплина и трчање морају да буду на највишем нивоу.  "Парни ваљак" на северу Европе: Зна се - Лига Европе! Тренер Партизана Саво Милошевић очекује боље црно-беле у реваншу и нада се пролазу у групну фазу Лиге Европе. Тајни између Партизана и Молдеа више нема.

Фудбал 28.08.2019 | 18:08
Саво пред Молде: Шта морамо да поправимо?
Партизан у четвртак у Молдеу чека меч сезоне, а за шефа стручног штаба "парног ваљка" Сава Милошевића утакмица досадашње тренерске каријере.

Улог је велики – пласман у групну фазу Лиге Европе.

Црно-бели су прошле сезоне у плеј-офу налетели на Бешикташ и као аутсајдери борбу за Европу завршили на корак од групне фазе. Ове је ситуација другачија и ако су шансе против Молдеа пре двомеча биле 50-50, након прве утакмице у Београду, коју је добио Партизан 2:1, улога благог фаворита је на страни српског тима. 

Кључних 90 минута за Партизан. Утакмица у коју све стаје. Тријумфални поход кроз Молде доноси Европу до краја јесени и све њене благодети. Већи мотив од тога за црно-беле није потребан.

Али, да би пројурили кроз Норвешку, мораће фудбалери Партизана да одиграју много боље него прошлог у четвртка у Хумској, иако су добили меч на свом терену са 2:1. Први то истиче и тренер Саво Милошевић, који не крије да је потпуно незадовољан како је његов тим одиграо тај дуел.

Сигуран је Милошевић да Партизан може много боље, а на новинарско питање пред полетање за Молде шта екипа мора да поправи за реванш, у шали је рекао:

„Доста ствари! Немамо довољно времена овде на аеродрому да бих све испричао!“

За Сава је најважније што је екипа имала времена да се опорави и да неколико играча залечи повреде пред реванш.

„Видели сте и на примеру Црвене звезде колико је битно што су имали времена да се освеже, што нису играли утакмицу за викенд и због тог одлагања сам захвалан челницима Суперлиге. Играчи су нам се опоравили, најважније је да смо комплетни. Идемо на пут са великом амбицијом да у Молдеу поправимо оно што смо забрљали у првом полувремену меча у Београду. Биће тешко, али не би било ни нормално да на овом нивоу такмичења не буде тако“.

Састав Партизана

Упитан да ли зна састав Партизана за меч са Молдеом, Милошевић је кратко рекао: "Знам састав". На додатно питање да ли је почетна постава ближа екипи која је играла у другом полувремену против Молдеа у Хумској, узвратио је још краће: "Но цоммент"
 Њу, ипак, "парни ваљак" мора да потврди и на северу Европе. 

Тренер Саво Милошевић да пуно оптимизма и без озбиљних кадровских проблема дочекује окршај са Норвежанима. Времена за припрему меча било је сасвим довољно, а и фудбалери одморнији дочекују утакмицу, јер током викенда нису играли домаће првенство.

"Заиста је било времена да одрадимо све и припремимо реванш са Молдеом како смо планирали. Захвалност Заједници што је имала разумевања за Звезду и нас, видели смо и синоћ колико је битно да може да се одигра свеже и тркачки. Без тога нема доброг резултата. Имали смо довољно времена и још једна добра ствар је што су се оправили играчи који су имали проблема. Комплетни смо и идемо на пут са великом амбицијом и жељом да поправимо оно што смо забрљали у првом полувремену у Београду. У другом је већ било мало боље… Биће јако тешко, али није ни нормално да буде лако на овом нивоу такмичења", нагласио је Милошевић.

Милошевић је потврдио да је ситуација са Бибрасом Натхом и Такумом Асаном "одлична". За Израелца је додао да му се форма подиже и да ће вероватно моћи "мало више да рачуна на њега".

"Добро се осећа, полако се адаптира на тим и то код њега траје доста краће", напоменуо је стратег Партизана.

Поред тога што ће црно-бели гостовати, проблем може да представља и чињеница да ће се утакмица играти на вештачкој подлози.

"Домаћин ће се осећати много боље. Игра на вештачкој трави се мало разликује, а они су сигурно навикли на то. Са те стране, Молде ће имати малу предност, али не очекујемо врелу атмосферу као у Турској. Међутим, ништа то не мора да значи, нашим играчима није први пут да играју на вештачкој подлози. Све зависи од тога како ћемо ући у меч и одиграти 90 минута. Ово је утакмица у којој је велики улог и морамо да будемо концентрисани током целог меча."

Који је рецепт за победу или пролаз Партизана?

"Увек као параметар имам, када су у питању трка, дисциплина, агресија и тактичка дисциплина, утакмицу у Нишу против Радничког у полуфиналу Купа и финале са Звездом. То је параметар коме ћемо тежити у четвртак увече."

Одбрана Молдеа показала је доста слабости на претходним утакмицама…

"Значи ми што смо ми успели да дамо два гола. Увек је лакша анализа противника када сте већ играли против њих. Мало је простора за изненађења, било га је у првом мечу, али сада већ јако мање."

За разлику од Партизана, Норвежани су током викенда играли утакмицу у националном шампионату.

"Али, Молде је за викенд одмарао четири-пет играча. Заборави се у оваквим утакмицама на умор. Ми ће се трудити да их натрчимо јер то доноси одређену сигурност."

На питање шта би у игри Партизана требало поправити, Милошевић је дао занимљив одговор: "Ау, доста ствари. На аеродрому смо, па немам довољно времена…"

Утакмица између Молдеа и Партизана игра се у четвртак од 19 часова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар