Savo pred Molde: Šta moramo da popravimo?

Nemam dovoljno vremena da bih sve rekao. . .  Taktička disciplina i trčanje moraju da budu na najvišem nivou.  "Parni valjak" na severu Evrope: Zna se - Liga Evrope! Trener Partizana Savo Milošević očekuje bolje crno-bele u revanšu i nada se prolazu u grupnu fazu Lige Evrope. Tajni između Partizana i Moldea više nema.

Fudbal 28.08.2019 | 18:08
Savo pred Molde: Šta moramo da popravimo?
Partizan u četvrtak u Moldeu čeka meč sezone, a za šefa stručnog štaba "parnog valjka" Sava Miloševića utakmica dosadašnje trenerske karijere.

Ulog je veliki – plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Crno-beli su prošle sezone u plej-ofu naleteli na Bešiktaš i kao autsajderi borbu za Evropu završili na korak od grupne faze. Ove je situacija drugačija i ako su šanse protiv Moldea pre dvomeča bile 50-50, nakon prve utakmice u Beogradu, koju je dobio Partizan 2:1, uloga blagog favorita je na strani srpskog tima. 

Ključnih 90 minuta za Partizan. Utakmica u koju sve staje. Trijumfalni pohod kroz Molde donosi Evropu do kraja jeseni i sve njene blagodeti. Veći motiv od toga za crno-bele nije potreban.

Ali, da bi projurili kroz Norvešku, moraće fudbaleri Partizana da odigraju mnogo bolje nego prošlog u četvrtka u Humskoj, iako su dobili meč na svom terenu sa 2:1. Prvi to ističe i trener Savo Milošević, koji ne krije da je potpuno nezadovoljan kako je njegov tim odigrao taj duel.

Siguran je Milošević da Partizan može mnogo bolje, a na novinarsko pitanje pred poletanje za Molde šta ekipa mora da popravi za revanš, u šali je rekao:

„Dosta stvari! Nemamo dovoljno vremena ovde na aerodromu da bih sve ispričao!“

Za Sava je najvažnije što je ekipa imala vremena da se oporavi i da nekoliko igrača zaleči povrede pred revanš.

„Videli ste i na primeru Crvene zvezde koliko je bitno što su imali vremena da se osveže, što nisu igrali utakmicu za vikend i zbog tog odlaganja sam zahvalan čelnicima Superlige. Igrači su nam se oporavili, najvažnije je da smo kompletni. Idemo na put sa velikom ambicijom da u Moldeu popravimo ono što smo zabrljali u prvom poluvremenu meča u Beogradu. Biće teško, ali ne bi bilo ni normalno da na ovom nivou takmičenja ne bude tako“.

Sastav Partizana

Upitan da li zna sastav Partizana za meč sa Moldeom, Milošević je kratko rekao: "Znam sastav". Na dodatno pitanje da li je početna postava bliža ekipi koja je igrala u drugom poluvremenu protiv Moldea u Humskoj, uzvratio je još kraće: "No comment"
 Nju, ipak, "parni valjak" mora da potvrdi i na severu Evrope. 

Trener Savo Milošević da puno optimizma i bez ozbiljnih kadrovskih problema dočekuje okršaj sa Norvežanima. Vremena za pripremu meča bilo je sasvim dovoljno, a i fudbaleri odmorniji dočekuju utakmicu, jer tokom vikenda nisu igrali domaće prvenstvo.

"Zaista je bilo vremena da odradimo sve i pripremimo revanš sa Moldeom kako smo planirali. Zahvalnost Zajednici što je imala razumevanja za Zvezdu i nas, videli smo i sinoć koliko je bitno da može da se odigra sveže i trkački. Bez toga nema dobrog rezultata. Imali smo dovoljno vremena i još jedna dobra stvar je što su se opravili igrači koji su imali problema. Kompletni smo i idemo na put sa velikom ambicijom i željom da popravimo ono što smo zabrljali u prvom poluvremenu u Beogradu. U drugom je već bilo malo bolje… Biće jako teško, ali nije ni normalno da bude lako na ovom nivou takmičenja", naglasio je Milošević.

Milošević je potvrdio da je situacija sa Bibrasom Nathom i Takumom Asanom "odlična". Za Izraelca je dodao da mu se forma podiže i da će verovatno moći "malo više da računa na njega".

"Dobro se oseća, polako se adaptira na tim i to kod njega traje dosta kraće", napomenuo je strateg Partizana.

Pored toga što će crno-beli gostovati, problem može da predstavlja i činjenica da će se utakmica igrati na veštačkoj podlozi.

"Domaćin će se osećati mnogo bolje. Igra na veštačkoj travi se malo razlikuje, a oni su sigurno navikli na to. Sa te strane, Molde će imati malu prednost, ali ne očekujemo vrelu atmosferu kao u Turskoj. Međutim, ništa to ne mora da znači, našim igračima nije prvi put da igraju na veštačkoj podlozi. Sve zavisi od toga kako ćemo ući u meč i odigrati 90 minuta. Ovo je utakmica u kojoj je veliki ulog i moramo da budemo koncentrisani tokom celog meča."

Koji je recept za pobedu ili prolaz Partizana?

"Uvek kao parametar imam, kada su u pitanju trka, disciplina, agresija i taktička disciplina, utakmicu u Nišu protiv Radničkog u polufinalu Kupa i finale sa Zvezdom. To je parametar kome ćemo težiti u četvrtak uveče."

Odbrana Moldea pokazala je dosta slabosti na prethodnim utakmicama…

"Znači mi što smo mi uspeli da damo dva gola. Uvek je lakša analiza protivnika kada ste već igrali protiv njih. Malo je prostora za iznenađenja, bilo ga je u prvom meču, ali sada već jako manje."

Za razliku od Partizana, Norvežani su tokom vikenda igrali utakmicu u nacionalnom šampionatu.

"Ali, Molde je za vikend odmarao četiri-pet igrača. Zaboravi se u ovakvim utakmicama na umor. Mi će se truditi da ih natrčimo jer to donosi određenu sigurnost."

Na pitanje šta bi u igri Partizana trebalo popraviti, Milošević je dao zanimljiv odgovor: "Au, dosta stvari. Na aerodromu smo, pa nemam dovoljno vremena…"

Utakmica između Moldea i Partizana igra se u četvrtak od 19 časova.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar