Павловић прошао прегледе, у петак потписује за Лацио!

Партизану 5. 500. 000 евра од трансфера.  Павловић се враћа у Рим: Прво Молде и Лига Европе! Фудбалери Партизана вјерују у успјех и пролаз у Лигу Европе. Павловић се послије Норвешке враћа у Рим.

Фудбал 28.08.2019 | 22:02
Павловић прошао прегледе, у петак потписује за Лацио!
Неизвесност је трајала неколико дана, али све се добро завршило! Страхиња Павловић је прошао лекарске прегледе у Риму и тиме привео крају трансфер у Лацио. Млади фудбалер се у понедељак вратио у Београд, данас путује са екипом у Норвешку, а већ у петак биће поново у престоници Италије.

Тада ће Павловић да стави параф на уговор са Лацијом, а Партизан ће од тог трансфера да заради 5.500.000 евра, с тим што ће се Страхиња вратити у Хумску и носиће црно-бели дрес до краја текуће сезоне.

„Хвала свима на интересовању, све је прошло у најбољем реду, као што је било од првог тренутка. Сада ми је најважније да сутра одиграмо добру утакмицу и прођемо у групну фазу Лиге Европе. Очекује ме поново пут у Рим у петак како бисмо папиролошки све завршили, а онда повратак, даће Бог, код другова да се боримо у групној фази и лиги”, рекао је Павловић за Телеграф.

Лекарски прегледи у Риму, који су требали да буду рутина, мало су се искомпликовали током викенда. Одступања од уобичајених резултата на ЕКГ прегледу алармирали су људе из Лација, који нису желели ништа да препусте случају, ни због здравља играча, ни због себе, па су затражили да се сачека долазак лекара специјалисте са одмора.

Павловић је у понедељак имао нове прегледе, резултати су се током целог дана чекали са нестрпљењем, а онда су одахнули сви када су из Рима стигле добре вести.

Тако ће млади фудбалер у петак постати члан Лација и тиме ће се комплетирати један од већих трансфера Партизана последњих година. Страхиња је дете црно-белих, тако да ће цела сума од његовог обештећења да припадне клубу. Он је у сениорском тиму дебитовао зимус, када га је тренер Зоран Мирковић гурнуо у ватру, а ево, после само пола године фудбала, већ је направио сјајан трансфер у Италију.



Страхиња Павловић је крајем прошле недеље отпутовао у Рим како би обавио љекарске прегледе, а потом и потписао уговор за Лацио вриједан 5,5 милиона евра.

Млади штопер задржао се дуже у пријестоници Италије, али је успио да се у уторак врати у Београд, поново спакује и отпутује у Норвешку са Партизаном на мегдан Молдеу у реваншу плеј-офа за улазак у Лигу Европе.

На питање како се осјећа, популарни "Калаба" је рекао: "Одлично. Једва чекам утакмицу и ако Бог да да изборимо групну фазу Лиге Европе", позитивном енергијом зрачио је талентовани дефанзивац.

Међутим, већ у петак ће поново у Рим, гдје треба да финализује трансфер.

"Остао сам мало дуже у Италији него што сам очекивао. Јуче сам стигао, одрадио тренинг и све је испало како сам желио, све је супер. Послије утакмице се враћам назад у Рим да све то завршим", открио је Павловић.

Свјестан је Партизанов тинејџер да их у Молдеу чека много тежи задатак него у Београду, али вјерује у успјех Партизана.

"Биће теже у Молдеу, играмо као гости, вјештачка је подлога, а ми нисмо дуго играли на таквој. Мислим да ће Норвежани ући јаче у утакмицу и да ће покушати у раној фази да постигну гол. Ми морамо да одговоримо на наш начин и да победимо."

Грешке из Хумске, испољене у првом мечу, не смију да се понове у Норвешкој,

"Нисмо у Београду одиграли како смо хтјели, било је доста ствари које нису испале како смо жељели. Прије свега тај гол који смо примили, лоше смо стајали. Намјестили смо главе, фокусирани смо 100 одсто и мислим да сутра неће бити проблема", подвукао је Страхиња Павловић.

Владимир Стојковић је убјеђен у успјех спрског клуба.

"Имамо позитиван резултат и мислим да ће Молде од почетка играти нападачки, да ће покушати да постигне брзи гол. То оставља доста простора за наше нападаче и контре. Какву ћемо тактику да примијенимо је на тренеру, надам се добром резултату и то је то", рекао је голман црно-бијелих, кога не брине то што ће се утакмица играти на вјештачкој трави.

"Играли смо доста утакмица на 'вјештаку', не мијења то ништа…"

Стојковић је одбацио констатацију да има ритуале прије и за вријеме утакмице.

"Немам ритуал, нити ћу га икада имати. То што људи називају ритуалима нису ритуали. Неинформисани су…

И Огњен Ожеговић вјерује у пролаз "парног ваљка".

"Битно је да будемо заједно и да вјерујемо у пролаз. Негативна енергија нам не треба. Најбитније је да будемо компактни на терену, не може ниједна сила да утиче на наш успјех ако ми не будемо прави на терену. Имамо гол предности и он нам много значи. Играћемо нашу игру, нећемо морати да срљамо. Мислим да ћемо играти у средњем блоку и нећемо одустати од високог пресинга и агресије. Надам се да ћемо из такве игре постићи гол и обезбиједити сигуран наставак утакмице."

Ожеговић би за који дан могао поново пут Норвешке, али у Трандхајм, гдје га чека уговор са Розенборгом.

"За сада нисам договорио услове, што не значи да нећу. Драго ми је што сам овдје и што ћу помоћи момцима да остваре резултат. Још сам у Партизану и рекао сам да нећу отићи ако не будем задовољан условима. Овдје сам срећан и нема разлога да идем", завршио је нападач Партизана.

Утакмица са Молдеом игра се у четвртак од 19 часова.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар