Pavlović prošao preglede, u petak potpisuje za Lacio!

Partizanu 5. 500. 000 evra od transfera.  Pavlović se vraća u Rim: Prvo Molde i Liga Evrope! Fudbaleri Partizana vjeruju u uspjeh i prolaz u Ligu Evrope. Pavlović se poslije Norveške vraća u Rim.

Fudbal 28.08.2019 | 22:02
Pavlović prošao preglede, u petak potpisuje za Lacio!
Neizvesnost je trajala nekoliko dana, ali sve se dobro završilo! Strahinja Pavlović je prošao lekarske preglede u Rimu i time priveo kraju transfer u Lacio. Mladi fudbaler se u ponedeljak vratio u Beograd, danas putuje sa ekipom u Norvešku, a već u petak biće ponovo u prestonici Italije.

Tada će Pavlović da stavi paraf na ugovor sa Lacijom, a Partizan će od tog transfera da zaradi 5.500.000 evra, s tim što će se Strahinja vratiti u Humsku i nosiće crno-beli dres do kraja tekuće sezone.

„Hvala svima na interesovanju, sve je prošlo u najboljem redu, kao što je bilo od prvog trenutka. Sada mi je najvažnije da sutra odigramo dobru utakmicu i prođemo u grupnu fazu Lige Evrope. Očekuje me ponovo put u Rim u petak kako bismo papirološki sve završili, a onda povratak, daće Bog, kod drugova da se borimo u grupnoj fazi i ligi”, rekao je Pavlović za Telegraf.

Lekarski pregledi u Rimu, koji su trebali da budu rutina, malo su se iskomplikovali tokom vikenda. Odstupanja od uobičajenih rezultata na EKG pregledu alarmirali su ljude iz Lacija, koji nisu želeli ništa da prepuste slučaju, ni zbog zdravlja igrača, ni zbog sebe, pa su zatražili da se sačeka dolazak lekara specijaliste sa odmora.

Pavlović je u ponedeljak imao nove preglede, rezultati su se tokom celog dana čekali sa nestrpljenjem, a onda su odahnuli svi kada su iz Rima stigle dobre vesti.

Tako će mladi fudbaler u petak postati član Lacija i time će se kompletirati jedan od većih transfera Partizana poslednjih godina. Strahinja je dete crno-belih, tako da će cela suma od njegovog obeštećenja da pripadne klubu. On je u seniorskom timu debitovao zimus, kada ga je trener Zoran Mirković gurnuo u vatru, a evo, posle samo pola godine fudbala, već je napravio sjajan transfer u Italiju.



Strahinja Pavlović je krajem prošle nedelje otputovao u Rim kako bi obavio ljekarske preglede, a potom i potpisao ugovor za Lacio vrijedan 5,5 miliona evra.

Mladi štoper zadržao se duže u prijestonici Italije, ali je uspio da se u utorak vrati u Beograd, ponovo spakuje i otputuje u Norvešku sa Partizanom na megdan Moldeu u revanšu plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope.

Na pitanje kako se osjeća, popularni "Kalaba" je rekao: "Odlično. Jedva čekam utakmicu i ako Bog da da izborimo grupnu fazu Lige Evrope", pozitivnom energijom zračio je talentovani defanzivac.

Međutim, već u petak će ponovo u Rim, gdje treba da finalizuje transfer.

"Ostao sam malo duže u Italiji nego što sam očekivao. Juče sam stigao, odradio trening i sve je ispalo kako sam želio, sve je super. Poslije utakmice se vraćam nazad u Rim da sve to završim", otkrio je Pavlović.

Svjestan je Partizanov tinejdžer da ih u Moldeu čeka mnogo teži zadatak nego u Beogradu, ali vjeruje u uspjeh Partizana.

"Biće teže u Moldeu, igramo kao gosti, vještačka je podloga, a mi nismo dugo igrali na takvoj. Mislim da će Norvežani ući jače u utakmicu i da će pokušati u ranoj fazi da postignu gol. Mi moramo da odgovorimo na naš način i da pobedimo."

Greške iz Humske, ispoljene u prvom meču, ne smiju da se ponove u Norveškoj,

"Nismo u Beogradu odigrali kako smo htjeli, bilo je dosta stvari koje nisu ispale kako smo željeli. Prije svega taj gol koji smo primili, loše smo stajali. Namjestili smo glave, fokusirani smo 100 odsto i mislim da sutra neće biti problema", podvukao je Strahinja Pavlović.

Vladimir Stojković je ubjeđen u uspjeh sprskog kluba.

"Imamo pozitivan rezultat i mislim da će Molde od početka igrati napadački, da će pokušati da postigne brzi gol. To ostavlja dosta prostora za naše napadače i kontre. Kakvu ćemo taktiku da primijenimo je na treneru, nadam se dobrom rezultatu i to je to", rekao je golman crno-bijelih, koga ne brine to što će se utakmica igrati na vještačkoj travi.

"Igrali smo dosta utakmica na 'vještaku', ne mijenja to ništa…"

Stojković je odbacio konstataciju da ima rituale prije i za vrijeme utakmice.

"Nemam ritual, niti ću ga ikada imati. To što ljudi nazivaju ritualima nisu rituali. Neinformisani su…

I Ognjen Ožegović vjeruje u prolaz "parnog valjka".

"Bitno je da budemo zajedno i da vjerujemo u prolaz. Negativna energija nam ne treba. Najbitnije je da budemo kompaktni na terenu, ne može nijedna sila da utiče na naš uspjeh ako mi ne budemo pravi na terenu. Imamo gol prednosti i on nam mnogo znači. Igraćemo našu igru, nećemo morati da srljamo. Mislim da ćemo igrati u srednjem bloku i nećemo odustati od visokog presinga i agresije. Nadam se da ćemo iz takve igre postići gol i obezbijediti siguran nastavak utakmice."

Ožegović bi za koji dan mogao ponovo put Norveške, ali u Trandhajm, gdje ga čeka ugovor sa Rozenborgom.

"Za sada nisam dogovorio uslove, što ne znači da neću. Drago mi je što sam ovdje i što ću pomoći momcima da ostvare rezultat. Još sam u Partizanu i rekao sam da neću otići ako ne budem zadovoljan uslovima. Ovdje sam srećan i nema razloga da idem", završio je napadač Partizana.

Utakmica sa Moldeom igra se u četvrtak od 19 časova.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar