Динамо Загреб пун пара, гради нови стадион!

У јеку еуфорије после уласка у Лигу шампиона председник Модрих најавио рушење Максимира. . .

Фудбал 28.08.2019 | 20:46
Динамо Загреб пун пара, гради нови стадион!
Два клуба са простора бивше Југославије играће у предстојећој сезони Лиге шампиона. Поред Црвене звезде, ту привилегију имаће и загребачки Динамо, који је синоћ у Норвешкој одбранио 2:0 из првог меча против Розенборга. А одмах после утакмице велика вест за све навијаче тог клуба, у јеку еуфорије:

"Ускоро ћемо имати важан разговор. Динамо остаје на Максимиру. Садашњи стадион се руши и гради се нови", казао је председник Модрих Мирко Баришић. "Ако град неће сам да буде инвеститор, ми смо спремни да будемо партнери. Ако град не може, а мислим да хоће и може, ми крећемо сами у то. Стадион морамо да изградимо. Гради се цели комплекс, гради се атлетски стадион Светице, подземна гаража. Садашњи Максимир дефинитивно рушимо и градимо нови'', објаснио је Баришић.

Као готово редовни учесник групних фаза европских купова Динамо себи вероватно и може да приушти такав луксуз. Подсетимо, само од синоћњег пролаза најтрофејнији хрватски клуб инкасирао је 23.000.000 евра, не рачунајући ТВ права и све маркетинсшке акције, те улазнице које ће тек бити распродате за групну фазу.

Рецимо, Загрепчани само на конто оне десетогодишње листе најуспешнијих клубова Европе добијају 7.700.000 евра (Звезда по њој узима 2.200.000), пошто су седми најлошије пласирани клуб од 32 учесника. Подсетимо, свака акција вреди 1.108.000 евра... 

Фото: Реутерс 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хахахах...

28.08.2019 19:50

Која комуњара.... Да ти град гради стадион? Па ја мислио у ЕУ се све само одрзава, мислим нема ту дрзава итд. него свака фирма има своје ресурсе.... А футбалски клубови су у сустини конзерни или фирме (барем ови у првим лигама).....

ОДГОВОРИТЕ