Dinamo Zagreb pun para, gradi novi stadion!

U jeku euforije posle ulaska u Ligu šampiona predsednik Modrih najavio rušenje Maksimira. . .

Fudbal 28.08.2019 | 20:46
Dinamo Zagreb pun para, gradi novi stadion!
Dva kluba sa prostora bivše Jugoslavije igraće u predstojećoj sezoni Lige šampiona. Pored Crvene zvezde, tu privilegiju imaće i zagrebački Dinamo, koji je sinoć u Norveškoj odbranio 2:0 iz prvog meča protiv Rozenborga. A odmah posle utakmice velika vest za sve navijače tog kluba, u jeku euforije:

"Uskoro ćemo imati važan razgovor. Dinamo ostaje na Maksimiru. Sadašnji stadion se ruši i gradi se novi", kazao je predsednik Modrih Mirko Barišić. "Ako grad neće sam da bude investitor, mi smo spremni da budemo partneri. Ako grad ne može, a mislim da hoće i može, mi krećemo sami u to. Stadion moramo da izgradimo. Gradi se celi kompleks, gradi se atletski stadion Svetice, podzemna garaža. Sadašnji Maksimir definitivno rušimo i gradimo novi'', objasnio je Barišić.

Kao gotovo redovni učesnik grupnih faza evropskih kupova Dinamo sebi verovatno i može da priušti takav luksuz. Podsetimo, samo od sinoćnjeg prolaza najtrofejniji hrvatski klub inkasirao je 23.000.000 evra, ne računajući TV prava i sve marketinsške akcije, te ulaznice koje će tek biti rasprodate za grupnu fazu.

Recimo, Zagrepčani samo na konto one desetogodišnje liste najuspešnijih klubova Evrope dobijaju 7.700.000 evra (Zvezda po njoj uzima 2.200.000), pošto su sedmi najlošije plasirani klub od 32 učesnika. Podsetimo, svaka akcija vredi 1.108.000 evra... 

Foto: Reuters 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hahahah...

28.08.2019 19:50

Koja komunjara.... Da ti grad gradi stadion? Pa ja mislio u EU se sve samo odrzava, mislim nema tu drzava itd. nego svaka firma ima svoje resurse.... A futbalski klubovi su u sustini konzerni ili firme (barem ovi u prvim ligama).....

ODGOVORITE