Вања Удовичић не би о тенку, "да не квари"!

Министар спорта и омладине Србије Вања Удовичић није желео да коментарише демилитаризовани тенк који су навијачи поставили испред стадиона Црвене звезде, наводећи да не жели да говори о стварима које се дешавају ван спортских борилишта.

Фудбал 28.08.2019 | 19:29
Вања Удовичић не би о тенку, "да не квари"!
У Београду тенк, у Загребу трактор. Повратак у црне деведесете у само 24 часа! Не поновило се!

И не само тенк, него и оклопно борбено возило за славље после утакмице, после пласмана у Лигу шампиона?! 

Представници власти истицали су да није реч о правом тенку, већ "о макети", представници Министарства одбране говоре да тенк није у њиховом власништву, као и да је реч о "демилитаризованом тенку Т-55 на којем је цев заливена, нема мотор... сад је музејски експонат".

А министар спорта и омладине Србије Вања Удовичић није желео ни да коментарише тенк.

"Не желим да коментаришем ствари које се дешавају ван спортских борилишта, увек сам за то да причамо о позитивним стварима", рекао је Удовичић за телевизију Прва.

Многи навијачи Црвене звезде, који су дошли на реванш утакмицу против Јанг бојса у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона, фотографисали су се на или поред тенка, а и многи представници власти и опозиције изнели су ставове да је тај потез одличан, јер симболизује "неосвојивост тврђаве", како навијачи Звезде воле да зову свој стадион.

На питање да ли се испред  стадиона "Рајко Митић" налази макета тенка или тенк, Удовичић је одговорио да је министар унутрашњих послова Небојшта Стефановић у уторак дао децидну изјаву у односу на то питање.

Удовичић каже да би требало причати о позитивним стварима и сјајним успесима српских спортиста.

"Ниједна прича не може да поквари сјајан спортски резултат", рекао је Удовичић и додао да "спорт може да обједини све чиниоце друштва и система". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар