Vanja Udovičić ne bi o tenku, "da ne kvari"!

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić nije želeo da komentariše demilitarizovani tenk koji su navijači postavili ispred stadiona Crvene zvezde, navodeći da ne želi da govori o stvarima koje se dešavaju van sportskih borilišta.

Fudbal 28.08.2019 | 19:29
Vanja Udovičić ne bi o tenku, "da ne kvari"!
U Beogradu tenk, u Zagrebu traktor. Povratak u crne devedesete u samo 24 časa! Ne ponovilo se!

I ne samo tenk, nego i oklopno borbeno vozilo za slavlje posle utakmice, posle plasmana u Ligu šampiona?! 

Predstavnici vlasti isticali su da nije reč o pravom tenku, već "o maketi", predstavnici Ministarstva odbrane govore da tenk nije u njihovom vlasništvu, kao i da je reč o "demilitarizovanom tenku T-55 na kojem je cev zalivena, nema motor... sad je muzejski eksponat".

A ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić nije želeo ni da komentariše tenk.

"Ne želim da komentarišem stvari koje se dešavaju van sportskih borilišta, uvek sam za to da pričamo o pozitivnim stvarima", rekao je Udovičić za televiziju Prva.

Mnogi navijači Crvene zvezde, koji su došli na revanš utakmicu protiv Jang bojsa u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, fotografisali su se na ili pored tenka, a i mnogi predstavnici vlasti i opozicije izneli su stavove da je taj potez odličan, jer simbolizuje "neosvojivost tvrđave", kako navijači Zvezde vole da zovu svoj stadion.

Na pitanje da li se ispred  stadiona "Rajko Mitić" nalazi maketa tenka ili tenk, Udovičić je odgovorio da je ministar unutrašnjih poslova Nebojšta Stefanović u utorak dao decidnu izjavu u odnosu na to pitanje.

Udovičić kaže da bi trebalo pričati o pozitivnim stvarima i sjajnim uspesima srpskih sportista.

"Nijedna priča ne može da pokvari sjajan sportski rezultat", rekao je Udovičić i dodao da "sport može da objedini sve činioce društva i sistema". 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar