Творац моћне Звезде - Владан Милојевић: Живимо сан!

Тренер српског шампиона рекао је да је поносан на своју екипу и да верује да је овај резултат само почетак повратка Црвене звезде на стазе славе. . .  Кап крви за Црвену звезду и цитат који све каже: Ја не играм да бих играо, играм да бих победио! Тренер Црвене звезде после утакмице са Јанг Бојсом. . .

Фудбал 28.08.2019 | 11:48
Творац моћне Звезде - Владан Милојевић: Живимо сан!
Црвена звезда је успела да се пласира у Лигу шампиона остваривши позитиван резултат у двомечу са Јанг Бојсом и други пут заредом ће се такмичити у најјачем европском клупском такмичењу.

Нови успех екипе са "Маракане" свакако је у великој мери заслуга стручног штаба на челу са тренером Владаном Милојевићем. Откад је он дошао на клупу црвено-белих, у 12 двомеча квалификација остварио је исти број пролазака у наредну рунду па је тако одвео екипу два пута до групне фазе "елите", и једном до Лиге Европе.

Стратег Црвене звезде сматра да је његов тим остварио зацртане планове, а наводи и да је ово успех за целу нацију.

"Поносан сам, направили смо велики успех, и остварили свој циљ. Ово није само спортски успех, ово је успех за народ у Србији јер ћемо довести највеће светске екипе у Београд", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Он каже да је екипа била спремна за све изазове који су их досад дочекали, као и да су знали да ће морати да се помуче да би поново учествовали у Лиги шампиона, али да је најважније да је то на крају ипак остварено.

"Од првог дана смо имали велику жељу да поновимо то лепо искуство од прошле године. Знали смо да неће бити лако, али ништа у животу није лако, па није било ни ово. Рекао сам играчима да треба да ураде све што је до нас, да будемо оно што јесмо. Бог нас је наградио да поново будемо учесници Лиге шампиона, међу 32 најбоље екипе у Европи, што је фантастичан успех, пре свега за играче, али и за клуб и ову историју. Већ другу годину живимо сан".

Такође, навео је да јако цени свог противника у овом двомечу, као и да је његов тим нешто слабије ушао у меч, али се на крају издигао и сачувао резултат из прве утакмице.

"Избацили смо јако доброг противника против кога је много тешко играти. Били смо мало оптерећени резултатом из Берна, али смо на полувремену попричали, смирили се, и дошли до гола и исписали историју", сматра тренер српског шампиона.

Милојевић верује да ово није крај Звездиног путовања, већ да би ово требало да буде само почетак повратка клуба на стазе славе.

"Сигуран сам да ће се десити пуно лепих ствари, а циљ свих у клубу је да вратимо Црвену звезду на место које заслужује, и да клуб настави тако и када нас не буде више овде. Звезда је показала колико је моћан клуб, а ми смо ту да јој помогнемо. Ми смо породица, када сте у Звезди онда имате много велику породицу, и то је разлог зашто правимо добре резултате", закључио је тренер српског представника у Лиги шампиона.

Нема еуфорије, само благог осмеха на лицу. И радости у очима. Владан Милојевић се не разбацује јаким речима. Али је после другог узастопног пласмана у Лигу шампиона тренер Црвене звезде више него свестан шта је урадио са екипом. Колико је подвиг направио. И колики је самим тим терет сам себи ставио на леђа. Опет.

Али о томе нешто касније. За почетак...

"Морам да кажем да сам доста поносан. Од првог дана када смо причали имали смо велику ћељу да поновим олепо искуство из прошле године. Знали смо да неће бити лако, као што ништа у животу није лако. Да се вратим мало, рекао сам им и пре Копенхагена да једноставно треба да урадимо све оно што је до нас, да будемо оно што јесмо. Бог нас је наградио".

Посебне честитке играчима.

"Они су победници. И знају да их много волим. Можда и највише на свету. Честитам и мојој породици, која нажалост није вечерас била овде и много ми је недостајала. Али знате како, кад сте у Црвеној звезди ви сте део једне много велике породице".

Међутим, није Милојевић себи дозволио да емоције превладају. Он је просто такав човек. Размишља дугорочно и тако се и понаша.

"Другу годину узастопце живимо сан. Међу 32 најбоље екипе смо у Европи. И биће опет много улагања у инфраструктуру, у клуб, биће нешто за нека будућа поколења, кад сви ми одемо. Имаћемо опет омладинце у Лиги шампиона за младе, да се кале и играчи који ће у будућности носити Звезду... Ово није само спортски успех. Ово је велики успех за наш народ. Довешћемо највеће европске екипе да упознају Београд, нашу земљу, традицију..."

Али кад већ размишља у будућности унапред Милојевић види и колико ће му сав тај успех исцрпети енергије. А и прве две године умало су га отерале из Звезде. Није лако носити толики терет. Није кад стално подижеш границу.

"Утиске ћемо да сумирамо кад подвучемо црту. Садашњост је увек кратковида. Кад прође неко време сагледаваћемо ствари трезвеније... Али сваки пут кад дође овакав резултат, кад прође та еуфорија, онда дође још већи притисак, још недна обавеза... И да ли је неко, било кад, рекао: Добро, то је то, сад нема даље?", наглас размишља Милојевић.

Свестан је у ствари колико је потребно себе дати да се би од Звезде добило назад. Увек је тако са појединцем у великом систему... И не миси ту само на себе.

"Сви смо овде велики звездаши, од управе, до играча, до навијача... И све треба само да гледамо колико можемо да допринесемо да вратимо ову нашу Звезду на старе стазе успеха. И сад, погледајте ову невероватну публику. Не могу да вам кажем колико сам поносан. На оне навијаче који су давали крв. То су ситнице оје ме чине много поносним. Ми смо само ту да дамо неку кап. Да будемо замајац. Да буде све како треба".

Причао је и о самом мечу, причао је и томе да нема претераних жеља кад је жреб у питању, јер прошле је сезоне добио најгоре што је могао и сада је све много лакше. Али за крај, издвојићемо само још један Милојевићев цитат. У ствари цитат његовог пријатеља. Као одговор свима онима који су у данима доколице лобирали за Милојевићев отказ, јер Црвена звезда у Европи не игра довољно лепршав и нападачки фудбал.

"Цитираћу мог пријатеља који ми је једном дословце рекао: Ја играм да бих победио, не играм да бих играо".

Све је јасно.

Црвено-бели су начинили велики успех поновивши резултат из прошле сезоне, а сада је пред њима нова јесен у Европи. Сутра од 18 часова на програму је извлачење група за елитно такмичење, па ће Милојевић и играчи сазнати коме ће током наредних месеци ићи на мегдан.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар