Жријеб за ЛШ - на кога све може Црвена звезда?

Срећа се дели у четвртак нешто после 18 часова. . .

Фудбал 28.08.2019 | 00:07
Жријеб за ЛШ - на кога све може Црвена звезда?
Други пут узастопно у две сезоне Србија ће имати представника у групној фази Лиге шампиона, а као и прошле године Црвена звезда ће и ове имена ривала чекати из последњег шешира. Може да буде тешко, могло би да буде и лакше него прошле године (група са Ливерпулом, Паризом и Наполијем), али ће праву судбину црвено-бели сазнати у четвртак нешто иза 18 часова.

Први шешир је суров, све велика имена европског фудбала предвођена шампионом Европе Ливерпулом уз који су ту и Челси, Барселона, Манчестер Сити, Јувентус, Бајерн и ПСЖ. Једини "залутали" у тој групи озбиљних звери је можда Зенит, али финансијски ојачан са добрим играчким кадром никако није за потцењивање.

У другом шеширу црвено-беле такође чекају топ екипе. Рекордер по броју освојених Лига шампиона Реал Мадрид (није у првом шеширу јер није шампион своје земље), затим његов градски ривал Атлетико, као и Тотенхем, Дортмунд, Наполи, Шахтјор, Ајакс и Бенфика. Реално, свако може да направи проблем црвено-белима.

Трећи шешир чине они клубови са којима може да се игра. Можда не са Леверкузеном, Валенсијом, Интером или Лионом, али ако срећа буде наклоњена, Олимпијакос, Салцбург или Бриж нису баук и црвено-бели не би били стопроцентни аутсајдери у окршајима са њима. Такође, из трећег шешира вреба и Динамо из Загреба, и можемо само да замислимо хаос и еуфорију који би настали уколико би жреб спојио некадашње ривале из старе Југославије.

Како год било, сама чињеница да ће и ове сезоне химна Лиге шампиона одзвањати Мараканом лепа је сатисфакција за труд црвено-белима. Треба да се опусте и уживају, а нека и мало други на жребу размишљају да ли им одговара да добију Звезду или не. Уосталом, нека се сете Ливерпула и оне новембарске ноћи...

РАСПОРЕД ШЕШИРА ЛИГЕ ШАМПИОНА

ШЕШИР 1

Ливерпул
Челси
Барселона
Манчестер Сити
Јувентус
Бајерн
Пари Сен Жермен
Зенит

ШЕШИР 2

Реал
Атлетико
Борусија Дортмунд
Наполи
Шахтјор
Тотенхем
Ајакс*
Бенфика

ШЕШИР 3

Лион
Леверкузен
Салцбург
Олимпијакос
Бриж*
Валенсија
Интер
Динамо Загреб

ШЕШИР 4

Локомотива Моска
Црвена звезда
Генк
Галатасарај
Лајпциг
Славија Праг*
Аталанта
Лил

НАПОМЕНА: Звездицама су обележени тимови од којих се очекује да прођу у групну фазу Лиге шампиона

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар