Žrijeb za LŠ - na koga sve može Crvena zvezda?

Sreća se deli u četvrtak nešto posle 18 časova. . .

Fudbal 28.08.2019 | 00:07
Žrijeb za LŠ - na koga sve može Crvena zvezda?
Drugi put uzastopno u dve sezone Srbija će imati predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona, a kao i prošle godine Crvena zvezda će i ove imena rivala čekati iz poslednjeg šešira. Može da bude teško, moglo bi da bude i lakše nego prošle godine (grupa sa Liverpulom, Parizom i Napolijem), ali će pravu sudbinu crveno-beli saznati u četvrtak nešto iza 18 časova.

Prvi šešir je surov, sve velika imena evropskog fudbala predvođena šampionom Evrope Liverpulom uz koji su tu i Čelsi, Barselona, Mančester Siti, Juventus, Bajern i PSŽ. Jedini "zalutali" u toj grupi ozbiljnih zveri je možda Zenit, ali finansijski ojačan sa dobrim igračkim kadrom nikako nije za potcenjivanje.

U drugom šeširu crveno-bele takođe čekaju top ekipe. Rekorder po broju osvojenih Liga šampiona Real Madrid (nije u prvom šeširu jer nije šampion svoje zemlje), zatim njegov gradski rival Atletiko, kao i Totenhem, Dortmund, Napoli, Šahtjor, Ajaks i Benfika. Realno, svako može da napravi problem crveno-belima.

Treći šešir čine oni klubovi sa kojima može da se igra. Možda ne sa Leverkuzenom, Valensijom, Interom ili Lionom, ali ako sreća bude naklonjena, Olimpijakos, Salcburg ili Briž nisu bauk i crveno-beli ne bi bili stoprocentni autsajderi u okršajima sa njima. Takođe, iz trećeg šešira vreba i Dinamo iz Zagreba, i možemo samo da zamislimo haos i euforiju koji bi nastali ukoliko bi žreb spojio nekadašnje rivale iz stare Jugoslavije.

Kako god bilo, sama činjenica da će i ove sezone himna Lige šampiona odzvanjati Marakanom lepa je satisfakcija za trud crveno-belima. Treba da se opuste i uživaju, a neka i malo drugi na žrebu razmišljaju da li im odgovara da dobiju Zvezdu ili ne. Uostalom, neka se sete Liverpula i one novembarske noći...

RASPORED ŠEŠIRA LIGE ŠAMPIONA

ŠEŠIR 1

Liverpul
Čelsi
Barselona
Mančester Siti
Juventus
Bajern
Pari Sen Žermen
Zenit

ŠEŠIR 2

Real
Atletiko
Borusija Dortmund
Napoli
Šahtjor
Totenhem
Ajaks*
Benfika

ŠEŠIR 3

Lion
Leverkuzen
Salcburg
Olimpijakos
Briž*
Valensija
Inter
Dinamo Zagreb

ŠEŠIR 4

Lokomotiva Moska
Crvena zvezda
Genk
Galatasaraj
Lajpcig
Slavija Prag*
Atalanta
Lil

NAPOMENA: Zvezdicama su obeleženi timovi od kojih se očekuje da prođu u grupnu fazu Lige šampiona

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar