Плачем, уживам - Бог нам је дао срећу!

"Веровао сам у ово, зато сам и дошао, зато и плачем, Бог нам је дао срећу", рекао Милош Дегенек после великог успеха и пласмана Црвене звезде у Лигу шампиона.  Уплакани Дегенек: Месец дана не бих ишао кући, само бих славио. . .  "Због овога сам се вратио". . .  Вукановић у екстази: Нисам јунак, већ само пион који је одрадио посао! Стрелац историјског гола у екстази!

Фудбал 27.08.2019 | 23:46
Плачем, уживам - Бог нам је дао срећу!
Оног тренутка када је енглески судија Ентони Тејлор означио крај драматичне завршнице утакмице плеј-офа квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Јанг Бојса (1:1), на стадиону "Рајко Митић" настало је неописиво славље.

Играчи српског шампиона хитали су од трибине до трибине и са навијачима славили велики успех, јер ће и ове сезоне европска елита морати у Београд.

Један од јунака реванша био је Алекса Вукановић, момак који је голом у 59. минуту далеко олакшао посао против првака Швајцарске.

"Само сам један делић фигуре који је Црвену звезду увела у Лигу шампиона. Хвала свима, хвала дивним навијачима", узбуђен је био нападач Звезде.

Милош Дегенек пред камере Арене спорт стао је уплакан, али биле су то сузе радоснице.

"Због овога сам се вратио, ништа више", у даху је говорио аустралијски репрезентативац. 

"Веровао сам у ово, зато сам и дошао, зато и плачем, Бог нам је дао срећу. Ово је Звезда, овако је слађе, од овога се живи. Славићемо вечерас, волео бих да не дођем кући наредних месец дана", рекао је Дегенек.



Као доказани, велики звездаш, без дилеме један од највећих у чети Владана Милојевића, Милош Дегенек након последњег звиждука судије Тејлора није могао да сакрије сузе...

"Због овог сам се вратио, дао сам све од себе... Због овога! Веровао сам у тим, у Звезду, сад могу само да плачем! Бог нам је дао овакву срећу".

Без драме, ипак, није могло?

"Али то је Звезда! Овако је и слађе. Због овога се живи. Све ове хиљаде људи, сјајно"...

Следи велико славље, колико ће трајати?

" Ма ја не бих волео да се месец дана вратим кучи, само да славим", завршио је са сузама у очима Милош Дегенек.

Дошао је из Напретка и увео Црвену звезду у Лигу шампиона! Све оно што је желео, Алекса Вукановић је остварио у 59. минуту реванш са Јанг Бојсима: постигао је гол вредан пласмана у европску елиту (1:1).

После утакмице, само који минут после последњег судијског звиждука, Вукановић је био у екстази, носиле су га емоције, али и тада је на прво место ставио – тим.

„Желим да се прво од срца захвалим навијачима и да нас бодре овако и у Лиги шампиона. Јунак? Нисам ја јунак, него цела екипа, стручни штаб, а ја сам само пион који је одрадио део посла. Хвала свима, захвалан сам до Бога“, рекао је Вукановић за Аренуспорт.

Највреднији гол у каријери када је најпотребније. Памтиће и Вукановић и навијачи Звезде деценијама тај трзај главом.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гојко Кенгур

28.08.2019 11:28

Тој Милос Мајсторе! Поздрав из Аустралије. Свака част момци

ОДГОВОРИТЕ