Plačem, uživam - Bog nam je dao sreću!

"Verovao sam u ovo, zato sam i došao, zato i plačem, Bog nam je dao sreću", rekao Miloš Degenek posle velikog uspeha i plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona.  Uplakani Degenek: Mesec dana ne bih išao kući, samo bih slavio. . .  "Zbog ovoga sam se vratio". . .  Vukanović u ekstazi: Nisam junak, već samo pion koji je odradio posao! Strelac istorijskog gola u ekstazi!

Fudbal 27.08.2019 | 23:46
Plačem, uživam - Bog nam je dao sreću!
Onog trenutka kada je engleski sudija Entoni Tejlor označio kraj dramatične završnice utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Jang Bojsa (1:1), na stadionu "Rajko Mitić" nastalo je neopisivo slavlje.

Igrači srpskog šampiona hitali su od tribine do tribine i sa navijačima slavili veliki uspeh, jer će i ove sezone evropska elita morati u Beograd.

Jedan od junaka revanša bio je Aleksa Vukanović, momak koji je golom u 59. minutu daleko olakšao posao protiv prvaka Švajcarske.

"Samo sam jedan delić figure koji je Crvenu zvezdu uvela u Ligu šampiona. Hvala svima, hvala divnim navijačima", uzbuđen je bio napadač Zvezde.

Miloš Degenek pred kamere Arene sport stao je uplakan, ali bile su to suze radosnice.

"Zbog ovoga sam se vratio, ništa više", u dahu je govorio australijski reprezentativac. 

"Verovao sam u ovo, zato sam i došao, zato i plačem, Bog nam je dao sreću. Ovo je Zvezda, ovako je slađe, od ovoga se živi. Slavićemo večeras, voleo bih da ne dođem kući narednih mesec dana", rekao je Degenek.



Kao dokazani, veliki zvezdaš, bez dileme jedan od najvećih u četi Vladana Milojevića, Miloš Degenek nakon poslednjeg zvižduka sudije Tejlora nije mogao da sakrije suze...

"Zbog ovog sam se vratio, dao sam sve od sebe... Zbog ovoga! Verovao sam u tim, u Zvezdu, sad mogu samo da plačem! Bog nam je dao ovakvu sreću".

Bez drame, ipak, nije moglo?

"Ali to je Zvezda! Ovako je i slađe. Zbog ovoga se živi. Sve ove hiljade ljudi, sjajno"...

Sledi veliko slavlje, koliko će trajati?

" Ma ja ne bih voleo da se mesec dana vratim kuči, samo da slavim", završio je sa suzama u očima Miloš Degenek.

Došao je iz Napretka i uveo Crvenu zvezdu u Ligu šampiona! Sve ono što je želeo, Aleksa Vukanović je ostvario u 59. minutu revanš sa Jang Bojsima: postigao je gol vredan plasmana u evropsku elitu (1:1).

Posle utakmice, samo koji minut posle poslednjeg sudijskog zvižduka, Vukanović je bio u ekstazi, nosile su ga emocije, ali i tada je na prvo mesto stavio – tim.

„Želim da se prvo od srca zahvalim navijačima i da nas bodre ovako i u Ligi šampiona. Junak? Nisam ja junak, nego cela ekipa, stručni štab, a ja sam samo pion koji je odradio deo posla. Hvala svima, zahvalan sam do Boga“, rekao je Vukanović za Arenusport.

Najvredniji gol u karijeri kada je najpotrebnije. Pamtiće i Vukanović i navijači Zvezde decenijama taj trzaj glavom.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gojko Kengur

28.08.2019 11:28

Toj Milos Majstore! Pozdrav iz Australije. Svaka čast momci

ODGOVORITE