Силни Балкан - Динамо и Олимпијакос у ЛШ!

Хрвати и Грци обезбиједили су пласман у Лигу шампиона, одбранивши предност коју су направили у првим дуелима. Атињани поново побиједили. . .  Динамо иде у Лигу шампиона, Олимпијакос рутински кроз Русију! Грци добили и реванш у Краснодару - 2:1.

Фудбал 27.08.2019 | 23:24
Силни Балкан - Динамо и Олимпијакос у ЛШ!
Биће два клуба из бивше Југославије у Лиги шампиона. Поред Црвене звезде, место у европској фудбалској елити изборио је и Динамо из Загреба, који је успешно прегурао реванш са Розенборгом – 1:1.

Морао је хрватски првак, ипак, добро да се презноји да би прегурао Трондхајм, пошто је Розенборг у 11. минуту повео срећним голом Акинтоле.

Притискао је првак Норвешке свом снагом, тражио тај други гол. Најближи је био у 44. минуту, када је Хеденштад из слободног ударца погодио стативу.

Неизвесност је трајала до 71. минута, када је Амер Гојак постигао фантастичан гол, вредан пласмана у Лигу шампиона.

Динамо Загреб је успио да се пласира у групну фазу Лиге шампиона ремизиравши у реванш утакмици са Розенборгом 1:1 на гостујућем терену, након побједе од 2:0 у првом сусрету.

Домаћин је од првог минута кренуо офанзивно како би анулирао заостатак од два гола који је донио у Норвешку из Хрватске, а већ послуе 11 минута игре дошли су до поготка и вратили тензију у двомеч.

Гол је постигао Давид Акинтола, везиста се најбоље снашао након добре акције свог тима по лијевој страни и одбијене лопте послије доброг покушаја саиграча, и без већих проблема са пет метара послао лопту у мрежу.

Розенборг је наставио са иницијативом, покушавао је да дође до изједначења укупног резултата, али Динамо је успијевао да се одбрани чврстом игром у дефанзиви. Ни једна ни друга екипа нису искористиле своје прилике након поготка, па се на одмор отишло са минималном предношћу Норвежана. 

У другом дијелу игре, Динамо је заиграо офанзивније, имали су својих прилика, али ни домаћин није одустајао од повратка резултата на "нулу".

Трудили су се ривали да преломе утакмицу на своју страну, а то је напосљетку пошло за руком Хрватима који су у 70. минуту изједначили и пришли веома близу Лиги шампиона. 

Маестралним голом са преко 20 метара резервиста Амар Гојак је донио свом тиму неријешен резултат и велику предност пред посљедњих двадесетак минута сусрета, с обзиром да је то значило да Розенборг мора да постигне три поготка како би ипак обезбиједио мјесто у групи елитног такмичења.

Динамо је успио да издржи до краја меча, привео је утакмицу крају без већих проблема и тако обезбиједио пети пласман у "елиту" у претходних осам сезона.

Олимпијакос је рутински одрадио посао у Краснодару. Дошао је у Русију са предношћу од 4:0 из Атине и требало је потпуно чудо да се деси па да Бикови надокнаде тај минус.

Трачак наде се појавио у 10. минуту, када је срећним голом Уткина домаћин повео, али у јеку славља Грци су моментално одговорили. Лопта је дошла до Ел Арабија, који је из близине погодио за 1:1 и тиме дефинитивно решио ко ће у Лигу шампиона.

Исти играч је до краја постигао и други погодак и донео и победу грчком тиму.

У Русији је у мечу који је почео у исто вријеме Олимпијакос и други пут у недјељу дана побиједио Краснодар, овај пут резултатом 2:1 и тако се пласирао у групну фазу најјачег европског клупског такмичења. 

Гости су до побједе дошли након преокрета, лоше су почели меч, а њихови противници су знали како то да казне. Руси су дошли до брзог вођства које је за њих значило повратак наде већ послије десет минута игре, а стријелац је био Данил Уткин који је искористио добру повратну Вандерсона.

Ипак, Олимпијакос се брзо консолидовао, вратио у меч и додатно поправио своју позицију у двомечу свега минут након што су примили гол. На 1:1 је изједначио Јусеф ел Араби након што се добро снашао у шеснаестерцу ривала и зналачки послао лопту преко линије из ситуације која није била једноставна.

Руси су наставили са нападима, они су били тим који је више покушавао, али су обје екипе деловале поприлично "јалово" и нису успијевале да угрозе гол ривала.

Почетак другог полувремена практично је и ријешио питање екипе која ће у "елиту". Већ у 48. минуту, Ел Араби је постигао свој други погодак и довео свој тим на корак од Лиге шампиона. 

Након тога, утакмица је изгубила на темпу, а Грци су без већих проблема успјели да сачувају предност и пласирају се у групну фазу. Српски интернационалац Лазар Ранђеловић, који је "ријешио" први дуел у Атини, пресједио је целу утакмицу на клупи, али ће свакако имати прилику да заигра против неких од најбољих свјетских екипа, док ће Краснодар морати да се задовољи другом наградом – мјестом у Лиги Европе.

Резултати:

Розенборг - Динамо Загреб 1:1 (1:0) - прва утакмица 2:0 за Динамо
/Акинтола 11 - Гојак 70/

Краснодар - Олимпијакос 1:2 (1:1) - прва утакмица 4:0 за Олимпијакос
/Уткин 10 - Ел Араби 11, 48/

Црвена звезда - Јанг Бојс 1:1 (0:0) - прва утакмица 2:2
/Вукановић 59 - Бен а.г 82/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар