Новак о Јанку: Тужно је што се повукао...

Тениска прича Јанка Типсаревића на Гренд слем турнирима завршена је поразом у првом колу УС Опена.

Тенис 28.08.2019 | 15:55
Новак о Јанку: Тужно је што се повукао...
И поред тога што је тражио два пута медицински тајм-аут, Јанко се, као никада у својој каријери, није предавао до последњег поена. На крају, Денис Кудла је славио са 3:6, 6:1, 7:6 (5), 6:1.

Јанко је уочи почетка УС Опена објавио да ће се повући на крају сезоне, одлука није била изненађење ако се има у виду да је више пута рекао да ће подвучи црту негде око УС Опена.

Свакако да би сви волели да је на последњем Гренд слем учешћу остварио бољи резултат, али то се није догодило.

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић такође је упитан о одлуци Типсаревича да се повуче.

"Пошто смо Јанко и ја пријатељи од раније сам знао за његову одлуку о повлачењу. Свакако је за њега све ово емотивно, али и за све нас који смо му колеге и пријатељи много година уназад. Знамо се добро, играли смо са исте стране терена, били смо и ривали. Много лепих ствари у животу сам поделио са њим. Такође и у приватном животу. Знамо се још кад смо били деца, када сам имао девет или десет година. Јанко је одувек био узор свим младим играчима у Србији јер је одлично играо. Био је најбољи јуниор света, неко ко је имао обећавајућу каријеру према тим резултатима из јуниорских дана, али је на крају имао и заиста успешну професионалну каријеру, два пута је на крају сезоне био у Топ 10 и четвртфиналима Гренд слемова. Играо је против мене и Роџера неке епске, маратонске мечеве овде и још на неким турнирима", каже Ђоковић.

Типсаревић је оставио снажан траг у свету тениса.

"Веома је отворен момак, искрен, неко ко увек каже оно што мисли. Много брине за интегритет нашег спорта. Увек је био глас играча и залагао се за све што заслужују", додао је Новак.

Светски број један каже и да је Типсаревићева одлука била потпуно разумљива.

"Тужно је што је решио да се повуче на крају године, али истовремено, имајући у виду кроз шта је све његово тело прошло у последње три године, то је и разумљиво. Имао је доста операција и повреда. И једноставно, није успео да се врати тамо где је био, међу десет најбољих".

Прекид играчке каријере не значи и потпуно напуштање тениских вода. Напротив, Јанко има озбиљне планове у вези академије коју је основао и Ђоковић је убеђен да ће и ту имати сјајне резултате.

"Желим му све најбоље. Знам да има тениску академију о којој се сада стара у Београду и шири је даље, у Мексику, Кини. Ради одличан посао. Неко је ко је веома посвећен и веома паметан, окружен је правим људима и менторима. Сигуран сам да ће бити добар у било чему чим се буде бавио после тениса”, закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар