Novak o Janku: Tužno je što se povukao...

Teniska priča Janka Tipsarevića na Grend slem turnirima završena je porazom u prvom kolu US Opena.

Tenis 28.08.2019 | 15:55
Novak o Janku: Tužno je što se povukao...
I pored toga što je tražio dva puta medicinski tajm-aut, Janko se, kao nikada u svojoj karijeri, nije predavao do poslednjeg poena. Na kraju, Denis Kudla je slavio sa 3:6, 6:1, 7:6 (5), 6:1.

Janko je uoči početka US Opena objavio da će se povući na kraju sezone, odluka nije bila iznenađenje ako se ima u vidu da je više puta rekao da će podvuči crtu negde oko US Opena.

Svakako da bi svi voleli da je na poslednjem Grend slem učešću ostvario bolji rezultat, ali to se nije dogodilo.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković takođe je upitan o odluci Tipsareviča da se povuče.

"Pošto smo Janko i ja prijatelji od ranije sam znao za njegovu odluku o povlačenju. Svakako je za njega sve ovo emotivno, ali i za sve nas koji smo mu kolege i prijatelji mnogo godina unazad. Znamo se dobro, igrali smo sa iste strane terena, bili smo i rivali. Mnogo lepih stvari u životu sam podelio sa njim. Takođe i u privatnom životu. Znamo se još kad smo bili deca, kada sam imao devet ili deset godina. Janko je oduvek bio uzor svim mladim igračima u Srbiji jer je odlično igrao. Bio je najbolji junior sveta, neko ko je imao obećavajuću karijeru prema tim rezultatima iz juniorskih dana, ali je na kraju imao i zaista uspešnu profesionalnu karijeru, dva puta je na kraju sezone bio u Top 10 i četvrtfinalima Grend slemova. Igrao je protiv mene i Rodžera neke epske, maratonske mečeve ovde i još na nekim turnirima", kaže Đoković.

Tipsarević je ostavio snažan trag u svetu tenisa.

"Veoma je otvoren momak, iskren, neko ko uvek kaže ono što misli. Mnogo brine za integritet našeg sporta. Uvek je bio glas igrača i zalagao se za sve što zaslužuju", dodao je Novak.

Svetski broj jedan kaže i da je Tipsarevićeva odluka bila potpuno razumljiva.

"Tužno je što je rešio da se povuče na kraju godine, ali istovremeno, imajući u vidu kroz šta je sve njegovo telo prošlo u poslednje tri godine, to je i razumljivo. Imao je dosta operacija i povreda. I jednostavno, nije uspeo da se vrati tamo gde je bio, među deset najboljih".

Prekid igračke karijere ne znači i potpuno napuštanje teniskih voda. Naprotiv, Janko ima ozbiljne planove u vezi akademije koju je osnovao i Đoković je ubeđen da će i tu imati sjajne rezultate.

"Želim mu sve najbolje. Znam da ima tenisku akademiju o kojoj se sada stara u Beogradu i širi je dalje, u Meksiku, Kini. Radi odličan posao. Neko je ko je veoma posvećen i veoma pametan, okružen je pravim ljudima i mentorima. Siguran sam da će biti dobar u bilo čemu čim se bude bavio posle tenisa”, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar