''Не знам зашто ме у АТП не помињу?!''

''Можда зато што не сервирам 300 на сат?" Миомир Кецмановић је славио у двобоју тенисера из Србије у првом колу УС Опена.

Тенис 28.08.2019 | 15:17
''Не знам зашто ме у АТП не помињу?!''
Он је у три сета био бољи од Ласла Ђереа, 6:2, 6:1, 7:5 у мечу у којем је доминирао од почетка до краја и у другом колу игра са Италиајном Паолом Лоренцијем који је направио преокрет против Американца Закарија Швајде и победио са 3:2.

Кецмановић од Вимблдона игра добро, види се да му одговарају бетонски терени у Америци и каже да би могао да искористи предност доброг жреба и у другом колу.

Ипак, млади тенисер каже да није очекивао тако убедљиву победу у мечу са Ђереом.

„Нисам очекивао, али сам знао да ако негде може то да се деси онда ће то бити на тврдој подлози, јер на шљаци знам да теоретски то није могуће. Мислио сам ако кренем агресивно да ће овако добро испасти. И било је тако“, каже Миомир.

Кецмановић је на неколико турнира који су претходили УС Опену одиграо веома добро.

„Играо сам четвртфинале Атланте, треће коло Вашингтона, треће Синсинатија и Винстон Салема. Добро играм, добро се осећам поготово на бетону, надам се да ћу проћи и следеће коло“.

Тамо га чека Паоло Лоренци који је био на великим мукама против 1.415 тенисера света, Американца Закарија Швајде. Добра прилика за Миомира да настави са добрим резултатима ове сезоне, којом каже да је веома задовољан.

„Ово ми је прва професионална сезона, боља не може да буде! На самом почетку године ми је био циљ да уђем у сто најбољих, али ми је то било далеко јер сам био 130. Требало је брдо поена узети, сад сам 50. на свету, играм добро и све иде у лепом смеру, мада нисам веровао да ће се тако брзо десити“.

Он је после Феликса Ожеа-Алијасима други најмлађи јуниор у Топ 50 на АТП листи. Каже да му није јасно зашто то званичници АТП уопште не помињу.

„Штета што то нико на АТП не помиње! Осећам се генерално добро због свега тога, победио сам Ожеа Алијасима последњи пут у Синсинатију, тако да ми је драго. Толико се пуни та прича, он и Зверев да су главни. Драго ми је да сам успео да победим Феликса, да прво докажем себи да могу, а онда и другима. Волео бих да знам који је разлог што ме не помињу. Не знам стварно, можда им нисам интересантан као ови из Канаде, не пуцам сервис 300 на сат... Наравно да је Зверев много бољи, у реду, освојио је мастерс турнире и све. И Канађанин игра добро, али опет, има још доста нас млађих који се провлаче и побеђују, али се то не помиње толико. Мени је мало безвезе, али шта да се ради, тако је. Морам да се сам пробијем, тако што ћу играти са њима и побеђивати их“, каже Кецмановић.

Он и Оже-Алијасим су напредовали од тог јуниорског финала Њујорка које је Канађанин добио. Део су таласа играча од ког се очекује да у догледно време угрози доминацију такозване "велике тројке", Ђоковић, Федерер и Надал.

„И један и други смо бољи него тада, лепо је видети да са тобом иде доста њих заједно. Улазите и правите добре резултате. Што се тиче тога ко ће наследити велику тројку...Има их доста који могу, Зверев, Циципас, Медведев, Тим, Оже Алијасам, Шаповалов, Де Минаор, има нас брдо! Никад се не зна, сви могу потенцијално да буду добри. Можда сада Медведев нешто може да уради на Гренд слему“, закључио је Кецмановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар