''Ne znam zašto me u ATP ne pominju?!''

''Možda zato što ne serviram 300 na sat?" Miomir Kecmanović je slavio u dvoboju tenisera iz Srbije u prvom kolu US Opena.

Tenis 28.08.2019 | 15:17
''Ne znam zašto me u ATP ne pominju?!''
On je u tri seta bio bolji od Lasla Đerea, 6:2, 6:1, 7:5 u meču u kojem je dominirao od početka do kraja i u drugom kolu igra sa Italiajnom Paolom Lorencijem koji je napravio preokret protiv Amerikanca Zakarija Švajde i pobedio sa 3:2.

Kecmanović od Vimbldona igra dobro, vidi se da mu odgovaraju betonski tereni u Americi i kaže da bi mogao da iskoristi prednost dobrog žreba i u drugom kolu.

Ipak, mladi teniser kaže da nije očekivao tako ubedljivu pobedu u meču sa Đereom.

„Nisam očekivao, ali sam znao da ako negde može to da se desi onda će to biti na tvrdoj podlozi, jer na šljaci znam da teoretski to nije moguće. Mislio sam ako krenem agresivno da će ovako dobro ispasti. I bilo je tako“, kaže Miomir.

Kecmanović je na nekoliko turnira koji su prethodili US Openu odigrao veoma dobro.

„Igrao sam četvrtfinale Atlante, treće kolo Vašingtona, treće Sinsinatija i Vinston Salema. Dobro igram, dobro se osećam pogotovo na betonu, nadam se da ću proći i sledeće kolo“.

Tamo ga čeka Paolo Lorenci koji je bio na velikim mukama protiv 1.415 tenisera sveta, Amerikanca Zakarija Švajde. Dobra prilika za Miomira da nastavi sa dobrim rezultatima ove sezone, kojom kaže da je veoma zadovoljan.

„Ovo mi je prva profesionalna sezona, bolja ne može da bude! Na samom početku godine mi je bio cilj da uđem u sto najboljih, ali mi je to bilo daleko jer sam bio 130. Trebalo je brdo poena uzeti, sad sam 50. na svetu, igram dobro i sve ide u lepom smeru, mada nisam verovao da će se tako brzo desiti“.

On je posle Feliksa Ožea-Alijasima drugi najmlađi junior u Top 50 na ATP listi. Kaže da mu nije jasno zašto to zvaničnici ATP uopšte ne pominju.

„Šteta što to niko na ATP ne pominje! Osećam se generalno dobro zbog svega toga, pobedio sam Ožea Alijasima poslednji put u Sinsinatiju, tako da mi je drago. Toliko se puni ta priča, on i Zverev da su glavni. Drago mi je da sam uspeo da pobedim Feliksa, da prvo dokažem sebi da mogu, a onda i drugima. Voleo bih da znam koji je razlog što me ne pominju. Ne znam stvarno, možda im nisam interesantan kao ovi iz Kanade, ne pucam servis 300 na sat... Naravno da je Zverev mnogo bolji, u redu, osvojio je masters turnire i sve. I Kanađanin igra dobro, ali opet, ima još dosta nas mlađih koji se provlače i pobeđuju, ali se to ne pominje toliko. Meni je malo bezveze, ali šta da se radi, tako je. Moram da se sam probijem, tako što ću igrati sa njima i pobeđivati ih“, kaže Kecmanović.

On i Ože-Alijasim su napredovali od tog juniorskog finala Njujorka koje je Kanađanin dobio. Deo su talasa igrača od kog se očekuje da u dogledno vreme ugrozi dominaciju takozvane "velike trojke", Đoković, Federer i Nadal.

„I jedan i drugi smo bolji nego tada, lepo je videti da sa tobom ide dosta njih zajedno. Ulazite i pravite dobre rezultate. Što se tiče toga ko će naslediti veliku trojku...Ima ih dosta koji mogu, Zverev, Cicipas, Medvedev, Tim, Ože Alijasam, Šapovalov, De Minaor, ima nas brdo! Nikad se ne zna, svi mogu potencijalno da budu dobri. Možda sada Medvedev nešto može da uradi na Grend slemu“, zaključio je Kecmanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar