УС опен: Крај и за Александру Крунић!

Српска тенисерка и поред јаког отпора поражена у првом колу УС опена. Наставља такмичење у дубловима. . .

Тенис 27.08.2019 | 19:43
УС опен: Крај и за Александру Крунић!
Александра Крунић заустављена у првом колу УС Опена. Српска тенисерка Александра Крунић елиминисана је од Јелене Остапенко 2-0 у сетовима после сат времена и 33 минута борбе у Њујорку.

Ове две тенисерке су се састале средином августа 2017. године на WТА турниру у Синсинатију и тада је Александра Крунћ славила са 2:0, после сат времена и 22 минута игре.

Сада јој се Летонка реванширала користећи Александрине грешке и заслужено одлази у друго коло Грен Слема у Њујорку.

Меч је почео сервисом Јеле Остапенко, могла је Александра Крунић одмах на старту да направи брејк, али јој то није пошло за руком, док Јелени Остапенко већ у наредном јесте и стигла је до предности од 2:0 за трен ока.

Ипак, српска тенисерка није желела да се преда и убрзо и она прави брејк и стиже до новог изједначења, да би је грешке поново скупо коштале, када је Остапенко направила и други брејк и лагано привела први сет крају, 6:3.

У другом се "лудница" само наставила. Летонка стиже до предности од 2:0, после два гема у којима је имала велику предност, а играо се дјус, да би Крунићева то стигла веома брзо и чак повела са 4:2 после дуплог брејка.

Прокоцкала је велику предност од два гема Крунићева и прво дозволила брејк без освојеног поена, да би и наредна два изгубила врло глатко, па је Јелена Остапенко стигла на корак од проласка у друго коло УС Опена.

Српска представница је одбила да се преда, освојила брејк и опстала у мечу, да би у наредном гему на свом сервису стигла до изједначења, потом и истерала дуел у тај брејк у ком се Јелена Остапенко боље снашла и победом се пласирала у друго коло турнира.

Свој наредни сусрет играће против боље из дуела Риске – Мугуруса.

Мање од два дана играња врхунског тениса у Њујорку и Србија више нема ни једну представницу у главном жребу сингла последњег гренд слема сезоне. Након што је јуче избачена наша најбољепласорана играчица, Ивана Јоровић њеним стопама је данас кренула и Александра Крунић.

Девојка која је пре 26 година рођена у Москви није успела да се "угура" у одлучујући сет првог кола УС опена иако је била веома близу пошто је водила са 6:4 у тај-брејку другог, имаче веома узбудљивог сета у којем је виђено чак осам брејкова. Да је у томе успела можда би пред њом пала и данашња противница, Јелена Остапенко. Овако, бивша шампионка Ролан Гароса је славила након сат и по игре са 6:3 и 7:6 (7).

Кључ победе Остапенко биле су неискоришћене брејк лопте наше тенисерке, а било их је чак осам од 13, што је 38 посто. Нешто успешнија је била Остапенко која је шест пута из десет прилика узела сервис гем Крунићевој. Летонка ће се за продор у треће коло УС опена борити против домаће играчице Алисон Рискекоја је савладала гренд слем шампионку, Шпанкињу Гарбиње Мугурузу са 2:6, 6:1 и 6:3.

И поред овог пораза нашу Фед куп репрезентативку очекује још изазова у Великој јабуци пошто ће наступати у конкуренцији дублова где се удружила са Јапанком Шуко Аојамом. Њих две ће у првом колу играти против словеначко/шведске комбинације коју чине Тамара Зиданшек и Ребека Петерсон.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар