US open: Kraj i za Aleksandru Krunić!

Srpska teniserka i pored jakog otpora poražena u prvom kolu US opena. Nastavlja takmičenje u dublovima. . .

Tenis 27.08.2019 | 19:43
US open: Kraj i za Aleksandru Krunić!
Aleksandra Krunić zaustavljena u prvom kolu US Opena. Srpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je od Jelene Ostapenko 2-0 u setovima posle sat vremena i 33 minuta borbe u Njujorku.

Ove dve teniserke su se sastale sredinom avgusta 2017. godine na WTA turniru u Sinsinatiju i tada je Aleksandra Krunć slavila sa 2:0, posle sat vremena i 22 minuta igre.

Sada joj se Letonka revanširala koristeći Aleksandrine greške i zasluženo odlazi u drugo kolo Gren Slema u Njujorku.

Meč je počeo servisom Jele Ostapenko, mogla je Aleksandra Krunić odmah na startu da napravi brejk, ali joj to nije pošlo za rukom, dok Jeleni Ostapenko već u narednom jeste i stigla je do prednosti od 2:0 za tren oka.

Ipak, srpska teniserka nije želela da se preda i ubrzo i ona pravi brejk i stiže do novog izjednačenja, da bi je greške ponovo skupo koštale, kada je Ostapenko napravila i drugi brejk i lagano privela prvi set kraju, 6:3.

U drugom se "ludnica" samo nastavila. Letonka stiže do prednosti od 2:0, posle dva gema u kojima je imala veliku prednost, a igrao se djus, da bi Krunićeva to stigla veoma brzo i čak povela sa 4:2 posle duplog brejka.

Prokockala je veliku prednost od dva gema Krunićeva i prvo dozvolila brejk bez osvojenog poena, da bi i naredna dva izgubila vrlo glatko, pa je Jelena Ostapenko stigla na korak od prolaska u drugo kolo US Opena.

Srpska predstavnica je odbila da se preda, osvojila brejk i opstala u meču, da bi u narednom gemu na svom servisu stigla do izjednačenja, potom i isterala duel u taj brejk u kom se Jelena Ostapenko bolje snašla i pobedom se plasirala u drugo kolo turnira.

Svoj naredni susret igraće protiv bolje iz duela Riske – Mugurusa.

Manje od dva dana igranja vrhunskog tenisa u Njujorku i Srbija više nema ni jednu predstavnicu u glavnom žrebu singla poslednjeg grend slema sezone. Nakon što je juče izbačena naša najboljeplasorana igračica, Ivana Jorović njenim stopama je danas krenula i Aleksandra Krunić.

Devojka koja je pre 26 godina rođena u Moskvi nije uspela da se "ugura" u odlučujući set prvog kola US opena iako je bila veoma blizu pošto je vodila sa 6:4 u taj-brejku drugog, imače veoma uzbudljivog seta u kojem je viđeno čak osam brejkova. Da je u tome uspela možda bi pred njom pala i današnja protivnica, Jelena Ostapenko. Ovako, bivša šampionka Rolan Garosa je slavila nakon sat i po igre sa 6:3 i 7:6 (7).

Ključ pobede Ostapenko bile su neiskorišćene brejk lopte naše teniserke, a bilo ih je čak osam od 13, što je 38 posto. Nešto uspešnija je bila Ostapenko koja je šest puta iz deset prilika uzela servis gem Krunićevoj. Letonka će se za prodor u treće kolo US opena boriti protiv domaće igračice Alison Riskekoja je savladala grend slem šampionku, Špankinju Garbinje Muguruzu sa 2:6, 6:1 i 6:3.

I pored ovog poraza našu Fed kup reprezentativku očekuje još izazova u Velikoj jabuci pošto će nastupati u konkurenciji dublova gde se udružila sa Japankom Šuko Aojamom. Njih dve će u prvom kolu igrati protiv slovenačko/švedske kombinacije koju čine Tamara Zidanšek i Rebeka Peterson.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar