Нови газда не губи вријеме: У Ницу стижу...

. . . Долберг, Уна, Н’Соки, Клос-Морис… Французи по свему судећи добијају још један озбиљан клуб!

Фудбал 29.08.2019 | 11:48
Нови газда не губи вријеме: У Ницу стижу...
Било је и последњих година сезона у којима је Ница деловала као озбиљан пројекат, али увек је фалио тај један корак да се испрси изнад европског просека. Међутим, са Џимом Ретклифом на челу клуба, чини се да на Азурној обали управо стасава опасна тимчина.

Најбогатији човек Велике Британије – Реткливофо богатство процењено је на 21.000.000.000 евра – не жели да губи време, па локални медији пишу да би већ колико данас у клуб требало да стигне прво појачање, а до краја прелазног рока бар још три имена.

А сва четири су озбиљна имена, иако за ово прво шира јавнос није чула.

Реч је о Алексису Клод-Морису, офанзивном везном друголигаша Лоријана, који је прошле сезоне постигао 14 голова и наместио још четири, па се овог лета помињао као мета неких премијерлигаша. Норич је био конкретан, нудио је чак 16.500.000 за 21-годишњег фудбалера, али Клод-Морис је већ обавио разговор са Патриком Вијером који га је убедио да је Ница прави избор. И зато се млади фудбалер већ данас очекује на прегледима на Алијанц Ривијери.

Он би требало само да буде први у таласу новајлија у финишу прелазног рока. Локална Ница Матин пише да су на прагу клуба и Стенли Н’Соки, Адам Уна и Каспер Долберг.

Офанзивни везни Уна би стигао на позајмицу из Наполија, Пари Сен Жерменов дефанзивац Н’Соки је већ био виђен у Њукаслу у транферу вредном око 11.000.000 евра, али је посао пропао због плате, док ће Ајаксов нападач Долберг са све бонусима коштати највише 25.000.000 евра. Усмени договор је постигнут још пре две недеље.

Ница је морала да чека да се заврши сва папирологија око Ретклифовог преузимања клуба.  Зато овог лета није дала ни цента за појачања, иако је продала Алана Сен Максимина (Њукасл/18.000.000 евра), те у значајно јефтинијим пословима и Ромена Пероа и Оливијеа Боскаљија, док је Кристоф Жале отишао са чистим папирима. Сад је време да се све надокнади.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар