Novi gazda ne gubi vrijeme: U Nicu stižu...

. . . Dolberg, Una, N’Soki, Klos-Moris… Francuzi po svemu sudeći dobijaju još jedan ozbiljan klub!

Fudbal 29.08.2019 | 11:48
Novi gazda ne gubi vrijeme: U Nicu stižu...
Bilo je i poslednjih godina sezona u kojima je Nica delovala kao ozbiljan projekat, ali uvek je falio taj jedan korak da se isprsi iznad evropskog proseka. Međutim, sa Džimom Retklifom na čelu kluba, čini se da na Azurnoj obali upravo stasava opasna timčina.

Najbogatiji čovek Velike Britanije – Retklivofo bogatstvo procenjeno je na 21.000.000.000 evra – ne želi da gubi vreme, pa lokalni mediji pišu da bi već koliko danas u klub trebalo da stigne prvo pojačanje, a do kraja prelaznog roka bar još tri imena.

A sva četiri su ozbiljna imena, iako za ovo prvo šira javnos nije čula.

Reč je o Aleksisu Klod-Morisu, ofanzivnom veznom drugoligaša Lorijana, koji je prošle sezone postigao 14 golova i namestio još četiri, pa se ovog leta pominjao kao meta nekih premijerligaša. Norič je bio konkretan, nudio je čak 16.500.000 za 21-godišnjeg fudbalera, ali Klod-Moris je već obavio razgovor sa Patrikom Vijerom koji ga je ubedio da je Nica pravi izbor. I zato se mladi fudbaler već danas očekuje na pregledima na Alijanc Rivijeri.

On bi trebalo samo da bude prvi u talasu novajlija u finišu prelaznog roka. Lokalna Nica Matin piše da su na pragu kluba i Stenli N’Soki, Adam Una i Kasper Dolberg.

Ofanzivni vezni Una bi stigao na pozajmicu iz Napolija, Pari Sen Žermenov defanzivac N’Soki je već bio viđen u Njukaslu u tranferu vrednom oko 11.000.000 evra, ali je posao propao zbog plate, dok će Ajaksov napadač Dolberg sa sve bonusima koštati najviše 25.000.000 evra. Usmeni dogovor je postignut još pre dve nedelje.

Nica je morala da čeka da se završi sva papirologija oko Retklifovog preuzimanja kluba.  Zato ovog leta nije dala ni centa za pojačanja, iako je prodala Alana Sen Maksimina (Njukasl/18.000.000 evra), te u značajno jeftinijim poslovima i Romena Peroa i Olivijea Boskaljija, dok je Kristof Žale otišao sa čistim papirima. Sad je vreme da se sve nadoknadi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar