Посљедња Барсина офанзива на Нејмара - детаљи!

Оскар Грау, Ерик Абидал и Хавијер Бордас у Париз доносе последњу понуду… Барсин нови јуриш: За Нејмара 170. 000. 000 евра, ПСЖ на потезу. . .  Каталонци траже да плате у две рате.

Фудбал 27.08.2019 | 23:00
Посљедња Барсина офанзива на Нејмара - детаљи!
Рвање око Нејмара се, изгледа, неће завршити до последњег дана прелазног рока. Барселона се не предаје. Не прихвата “не” од Пари Сен Жермена.

Француски лист Паризијен, који цитирају готово сви светски медији, доноси нову информацију: Барселона је послала понуду ПСЖ-у тешку 170.000.000 евра! И све у новцу, овог пута не нуди неке играче у замену.

Оно што Барселона тражи је да се сума исплати у две рате у наредне две године. Наводно, ПСЖ за сада није расположен да изађе у сусрет шпанском прваку, али на Ноу Кампу су убеђени да ће убедити Французе, да на Парку принчева ситуација није тако ружичаста, као што то Парижани представљају.

План клуба са Ноу Кампа је да у том временском периоду између две рате прода Усмана Дембелеа и да тим новцем намири Парижане. Дембеле је био већ виђен за продају и у овом прелазном року, али је његова повреда изазвала померање планова у Барселони.

Нејмар, наравно, једва чека да се све заврши и да поново обуче дрес каталонског клуба.

Шест дана до краја прелазног рока у већини европских лига. Због викенда је “деадлине даy” одложен за понедељак, 2. септембар. Али највећи послови се не завршавају у пар сати. Највећи послови траже дане, некад недеље, па и месеце. И зато је Барселона решила да убрза процес. Сви каталонски медији данас пишу о одласку високе Барсине делегације у Париз где ће колегама из ПСЖ-а доставити последњу понуду за Нејмара.

Питање је само шта ће Оскар Грау, Ерик Абидал и Хавијер Бордас понудити спортском директору Пари Сен Жермена Леонарду. Ту се чак и информације пословично добро обавештених каталонских медија разлику. Мада само у ситним детаљима

Спорт рецимо пише да је Блауграна после новог разочарања које јој је приредио Усман Дембеле – отишао да посети мајку у Рен, а није обавестио докторе, приде се опет повредио – сада спремна да прихвати захтев Парижана да Француза убаци у посао. Мундо Депортиво с друге стране пише да би Барса била спремна, али да сада ПСЖ не жели да га узме.

Мундо у ствари наводи да је циљ само да се управа француског шампиона смекша толико да почне озбиљне преговоре. Идеја је дакле да се Французи приволе за преговарачки сто тиме што ће им бити стављено до знања да је Барса вољна да у трампу укључи и неке играче које до сада није желела ни да помиње. Ивана Ракитића рецимо. Њега жели и Јуве, али не нуди кеш одмах, а кеш је оно што треба Барси.

Нуди Барса и новац додуше. Две су опције. У обе је позајмица са правом откупа предложена формулација јер Барса не може да у ових шест дана сакупи толике паре. Дакле, обавезала би се да откупи Нејмара. Следеће године за 140.000.000 или 150.000.000 – зависно од тога да ли верујете Спорту или Мундо Депортиву – а ако би ПСЖ био вољан да сачека и 2021. и новац добије у две рате мого би да се нада и обештећењу од 170.000.000 евра.

С тим да ће Парижанима јасно бити речно: она прича 100.000.000 евра плус Дембеле плус Нелсон Семедо? То заборавите. Жели Барселона да се отвори, али зна и да је ПСЖ у тешкој ситуацији. И због финансијског фер плеја и зато што је Нејмар већ постао омражена личност међу навијачима. Неће Блауграна преплатити Нејмара. Сматра да је поменута сума реалан одраз стања на терену.

То што је ПСЖ морао да плати више? Закони тржишта, шта ћеш? Тако је то кад си нов и богат. Мораш да платиш за углед. Нејмар га је додуше само делимично донео Пари Сен Жермену. Очекивало се да ће љубав дуже потрајати. Али тако су мислили и у Барселони својевремено па је он изабрао да иде на Парк принчева. И оно што сада буни управу Барсе – можда и више но одбијање Пари Сен Жермена да искрено прича о трансферу док са друге стране тражи начин да Нејмара прода у Реал – јесте фудбалерово одбијање да јасно и гласно каже да жели само назад на Камп Ноу.

Нејмару је наиме најбитније да иде из Париза, а ако би рекао да жели само назад у Барселону затворио би себи врата Краљевског клуба. А Барса жели баш то: непорецив и јаван израз љубави. За сада га нема.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар