Posljednja Barsina ofanziva na Nejmara - detalji!

Oskar Grau, Erik Abidal i Havijer Bordas u Pariz donose poslednju ponudu… Barsin novi juriš: Za Nejmara 170. 000. 000 evra, PSŽ na potezu. . .  Katalonci traže da plate u dve rate.

Fudbal 27.08.2019 | 23:00
Posljednja Barsina ofanziva na Nejmara - detalji!
Rvanje oko Nejmara se, izgleda, neće završiti do poslednjeg dana prelaznog roka. Barselona se ne predaje. Ne prihvata “ne” od Pari Sen Žermena.

Francuski list Parizijen, koji citiraju gotovo svi svetski mediji, donosi novu informaciju: Barselona je poslala ponudu PSŽ-u tešku 170.000.000 evra! I sve u novcu, ovog puta ne nudi neke igrače u zamenu.

Ono što Barselona traži je da se suma isplati u dve rate u naredne dve godine. Navodno, PSŽ za sada nije raspoložen da izađe u susret španskom prvaku, ali na Nou Kampu su ubeđeni da će ubediti Francuze, da na Parku prinčeva situacija nije tako ružičasta, kao što to Parižani predstavljaju.

Plan kluba sa Nou Kampa je da u tom vremenskom periodu između dve rate proda Usmana Dembelea i da tim novcem namiri Parižane. Dembele je bio već viđen za prodaju i u ovom prelaznom roku, ali je njegova povreda izazvala pomeranje planova u Barseloni.

Nejmar, naravno, jedva čeka da se sve završi i da ponovo obuče dres katalonskog kluba.

Šest dana do kraja prelaznog roka u većini evropskih liga. Zbog vikenda je “deadline day” odložen za ponedeljak, 2. septembar. Ali najveći poslovi se ne završavaju u par sati. Najveći poslovi traže dane, nekad nedelje, pa i mesece. I zato je Barselona rešila da ubrza proces. Svi katalonski mediji danas pišu o odlasku visoke Barsine delegacije u Pariz gde će kolegama iz PSŽ-a dostaviti poslednju ponudu za Nejmara.

Pitanje je samo šta će Oskar Grau, Erik Abidal i Havijer Bordas ponuditi sportskom direktoru Pari Sen Žermena Leonardu. Tu se čak i informacije poslovično dobro obaveštenih katalonskih medija razliku. Mada samo u sitnim detaljima

Sport recimo piše da je Blaugrana posle novog razočaranja koje joj je priredio Usman Dembele – otišao da poseti majku u Ren, a nije obavestio doktore, pride se opet povredio – sada spremna da prihvati zahtev Parižana da Francuza ubaci u posao. Mundo Deportivo s druge strane piše da bi Barsa bila spremna, ali da sada PSŽ ne želi da ga uzme.

Mundo u stvari navodi da je cilj samo da se uprava francuskog šampiona smekša toliko da počne ozbiljne pregovore. Ideja je dakle da se Francuzi privole za pregovarački sto time što će im biti stavljeno do znanja da je Barsa voljna da u trampu uključi i neke igrače koje do sada nije želela ni da pominje. Ivana Rakitića recimo. Njega želi i Juve, ali ne nudi keš odmah, a keš je ono što treba Barsi.

Nudi Barsa i novac doduše. Dve su opcije. U obe je pozajmica sa pravom otkupa predložena formulacija jer Barsa ne može da u ovih šest dana sakupi tolike pare. Dakle, obavezala bi se da otkupi Nejmara. Sledeće godine za 140.000.000 ili 150.000.000 – zavisno od toga da li verujete Sportu ili Mundo Deportivu – a ako bi PSŽ bio voljan da sačeka i 2021. i novac dobije u dve rate mogo bi da se nada i obeštećenju od 170.000.000 evra.

S tim da će Parižanima jasno biti rečno: ona priča 100.000.000 evra plus Dembele plus Nelson Semedo? To zaboravite. Želi Barselona da se otvori, ali zna i da je PSŽ u teškoj situaciji. I zbog finansijskog fer pleja i zato što je Nejmar već postao omražena ličnost među navijačima. Neće Blaugrana preplatiti Nejmara. Smatra da je pomenuta suma realan odraz stanja na terenu.

To što je PSŽ morao da plati više? Zakoni tržišta, šta ćeš? Tako je to kad si nov i bogat. Moraš da platiš za ugled. Nejmar ga je doduše samo delimično doneo Pari Sen Žermenu. Očekivalo se da će ljubav duže potrajati. Ali tako su mislili i u Barseloni svojevremeno pa je on izabrao da ide na Park prinčeva. I ono što sada buni upravu Barse – možda i više no odbijanje Pari Sen Žermena da iskreno priča o transferu dok sa druge strane traži način da Nejmara proda u Real – jeste fudbalerovo odbijanje da jasno i glasno kaže da želi samo nazad na Kamp Nou.

Nejmaru je naime najbitnije da ide iz Pariza, a ako bi rekao da želi samo nazad u Barselonu zatvorio bi sebi vrata Kraljevskog kluba. A Barsa želi baš to: neporeciv i javan izraz ljubavi. Za sada ga nema.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar