Незапамћено интересовање медија за сједницу

Велико интересовање медија широм Босне и Херцеговине владало је за данашњу ванредну сједницу Предсједништва БиХ чему свједоче редови новинара, камермана и фоторепортера испред зграде Предсједништва у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 27.08.2019 | 13:51
Незапамћено интересовање медија за сједницу
Бројни представници електронских, али и аудиовизуелних медија окупили су се пред почетак сједнице у главном граду БиХ како би правовремено пренијели информацију о евентуалном именовању мандатара за Савјет министара.

Ипак, непосредно прије почетка, сједница је отказана на захтјев Милорада Додика који је прошле сједнице поднио захтјев за њено одржавање. Подсјећамо, на данашњој сједници Жељко Комшић, Шефик Џаферовић и Милорад Додик требали су гласати о именовању Зорана Тегелтије за мандатара новог сазива Савјета министара БиХ.



Подсјећамо, с обзиром на досада познате ставове чланова Предсједништва тешко је било очекивати именовање Тегелтије јер Додик не пристаје да подржи слање Годишњег националног програма у НАТО (АНП).

Шта ће чланови Предсједништва БиХ одлучити у будућности, остаје да видимо. Подсјећамо, рок до којег важи споразум потписан између лидера СДА, СНСД-а и ХДЗ-а истиче 5. септембра.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

б

27.08.2019 12:04

Директна страна улагања у 2017. години у БиХ износила су 777,7 милиона КМ. Од тог је износа у ФБиХ инвестирано 569,9 милиона КМ или 73,28 посто. У 2016. години је евидентирано 536,3 милиона КМ директних страних улагања у БиХ, а ФБиХ је припало чак 484,9 милиона КМ, односно десет пута већи износ него онај који је “завршио” у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запажање...

27.08.2019 17:37

Играла мечка па се скупили да гледају...

ОДГОВОРИТЕ