Nezapamćeno interesovanje medija za sjednicu

Veliko interesovanje medija širom Bosne i Hercegovine vladalo je za današnju vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH čemu svjedoče redovi novinara, kamermana i fotoreportera ispred zgrade Predsjedništva u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 27.08.2019 | 13:51
Nezapamćeno interesovanje medija za sjednicu
Brojni predstavnici elektronskih, ali i audiovizuelnih medija okupili su se pred početak sjednice u glavnom gradu BiH kako bi pravovremeno prenijeli informaciju o eventualnom imenovanju mandatara za Savjet ministara.

Ipak, neposredno prije početka, sjednica je otkazana na zahtjev Milorada Dodika koji je prošle sjednice podnio zahtjev za njeno održavanje. Podsjećamo, na današnjoj sjednici Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik trebali su glasati o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara novog saziva Savjeta ministara BiH.



Podsjećamo, s obzirom na dosada poznate stavove članova Predsjedništva teško je bilo očekivati imenovanje Tegeltije jer Dodik ne pristaje da podrži slanje Godišnjeg nacionalnog programa u NATO (ANP).

Šta će članovi Predsjedništva BiH odlučiti u budućnosti, ostaje da vidimo. Podsjećamo, rok do kojeg važi sporazum potpisan između lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a ističe 5. septembra.

(Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

b

27.08.2019 12:04

Direktna strana ulaganja u 2017. godini u BiH iznosila su 777,7 miliona KM. Od tog je iznosa u FBiH investirano 569,9 miliona KM ili 73,28 posto. U 2016. godini je evidentirano 536,3 miliona KM direktnih stranih ulaganja u BiH, a FBiH je pripalo čak 484,9 miliona KM, odnosno deset puta veći iznos nego onaj koji je “završio” u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Zapažanje...

27.08.2019 17:37

Igrala mečka pa se skupili da gledaju...

ODGOVORITE