УС опен: Новакова рутина без брејк лопте за ривала!

Ђоковић хвата ритам – максимална победа на старту УС Опена! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је савладао Роберта Карбаљеса Баену са 3-0 у првом мечу на овогодишњем УС Опену.  Аплаузи Ђоковићу! Шампион без проблема у другом колу. . .  Најбољи тенисер света започео је одбрану титуле на УС опену, савладавши Карбаљеса Баену за нешто мање од два сата. Кецмановић декласирао Ђереа, дебакл Иване Јоровић.

Тенис 26.08.2019 | 23:14
УС опен: Новакова рутина без брејк лопте за ривала!
Поход Новака Ђоковића на 17. гренд слем титулу, четврту на Отвореном првенству САД, започет је у понедељак увече по средњеевропском времену, мечом против Роберта Карбаљеса Баене.

Шпанац се борио колико је могао и генерално оставио добар утисак, али Новак га је играјући између "друге" и "треће" брзине ипак савладао у три сета.

Ђоковић - Карбаљес Баена 6:4, 6:1, 6:4!

Тенисер са Тенерифа никада у каријери на гренд слем турнирима није ишао даље од другог кола, па се и претпостављало да нема квалитет да озбиљније намучи Новака.

Дошао је у Њујорк као 76. на АТП листи и држао се у "егалу" до 4:4 у првом сету, одбранивши укупно пет брејк лопти.

Био је Шпанац на ивици увођења сета у неизвесну завршницу, али Новак није имао разлога за панику, већ је у 10. гему дошао до нове две брејк лопте и искористио прву, за укупну реализацију 1/6 и вођство у сетовима, што је било и најважније.

Позитиван импулс пренео је у други сет, у коме је далеко лакше и брже стигао до циља.Након тога се већ могло рећи да ће овај меч за њега заиста бити само јачи тренинг.

У трећем сету играо је колико му је било потребно и у петом гему направио брејк којим је практично "оверио" победу. Публика на стадиону "Артур Еш" испратила га је у свлачионицу снажним и срдачним аплаузом...

Већ у следећем колу Новака потенцијално чека много озбиљнији противник, Американац Сем Квери, који прво треба да савлада Аргентинца Хуана Лондера.

Шампион УС Опена је сигурно започео одбрану титуле у Њујорку. Новак Ђоковић је вечерас рутински у првом колу савладао шпанског такмичара Роберта Карбаљеса Баена 6:4, 6:1, 6:3.

Није Новак морао да одигра нешто посебно добро да би савладао Шпанца, рутински је контролисао меч и без дозвољене брејк шансе противнику лагано дошао до победе.

Шпански тенисер је успевао да парира једино у првом сету. Спасао је првих шест брејк лопти, док ниједном није  ни примирисао Новаковом сервису. Коначно, у десетом гему када је Карбаљес Баено сервирао за опстанак у сету, Новак га је сломио и брејком дошао до 1:0. У другом сету је Србин показао класу и доминантно са два брејка предности дошао до 5:1 и убрзо решио сет у своју корист. У трећој деоници је Шпанац опет успео да пружи нешто јачи отпор, али се држао само до петог гема када је Ђоковић направио брејк и лагано привео меч крају за непуна два сата игре.

Српски тенисер је направио више неизнуђених грешака од ривала (30:27), али га то није омело на путу до убедљиве победе. Освојио је чак 38 од 45 поена на први сервис и Шпанац није иамо чему да се нада. Новак ће у другом колу играти против бољег из дуела Американца Кверија и Аргентинца Лондера.

Ђоковић је већ у другом гему првог сета имао три брејк шансе, али је његов противник успео да се извуче из неугодне ситуације.

У осмом гему је српски играч имао нове две прилике да одузме сервис Карбаљесу Баени, али у томе није успео.

Коначно, у десетом гему Новак је искористио прву брејк и сет лопту.

Ђоковић је фуриозно стартовао други сет, повео је са 3:0, у шестом гему је направио још један брејк, а у седмом реализовао другу прилику да оконча сет.

Трећи сет је почео у мирном ритму са обе стране, све док Ђоковић није напао сервис противника у петом гему.

Тим брејком српски тенисер је себи обезбедио разлику у односу на противника, а до краја је успео да је сачува и да у десетом гему оконча меч.

Душан Лајовић пласирао се у друго коло савладавши Стива Дарсија, а састаће се са Американцем Денисом Кудлом, који је у четири сета био бољи од Јанка Типсаревића, највероватније у последњем турнирском мечу у каријери српског ветерана.

ЛАСЛО БЕЗ РЕШЕЊА ЗА МИОМИРА

И други међусобни меч долазећих снага српског тениса завршен је као премијерни, одигран пролетос у Индијан Велсу.

Миомир Кецмановић и Ласло Ђере су мало касније од Новака завршили "српски дерби" на старту УС опена, у коме је Кецмановић славио резултатом 3:0 (6:2, 6:1, 7:5), док је Ивана Јоровић претрпела дебакл у сусрету са Пољакињом Игом Свјонтек - 0:6, 1:6.

Тако је укупни биланс наших представника првог дана турнира 3:3.

Деветнаестогодишњак из Београда, који свој таленат увелико претвара у квалитет, у другом колу иде на Италијана Паола Лоренција или на Американца Закарија Свајду.

Лоренци је после пораза у квалификацијама ушао у главни жреб као "лаки лузер", док је 16-годишњи Свајда добио специјалну позивницу.

У уторак Филип Крајиновић игра против Немца Седрика Марсела Штебеа (256. на свету), а Александра Крунић против Летонке Јелене Остапенко, која је 2017. освојила Ролан Гарос, а ове године потпуно изгубила форму, па је тренутно тек 77. на WТА листи.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар