US open: Novakova rutina bez brejk lopte za rivala!

Đoković hvata ritam – maksimalna pobeda na startu US Opena! Najbolji teniser sveta Novak Đoković je savladao Roberta Karbaljesa Baenu sa 3-0 u prvom meču na ovogodišnjem US Openu.  Aplauzi Đokoviću! Šampion bez problema u drugom kolu. . .  Najbolji teniser sveta započeo je odbranu titule na US openu, savladavši Karbaljesa Baenu za nešto manje od dva sata. Kecmanović deklasirao Đerea, debakl Ivane Jorović.

Tenis 26.08.2019 | 23:14
US open: Novakova rutina bez brejk lopte za rivala!
Pohod Novaka Đokovića na 17. grend slem titulu, četvrtu na Otvorenom prvenstvu SAD, započet je u ponedeljak uveče po srednjeevropskom vremenu, mečom protiv Roberta Karbaljesa Baene.

Španac se borio koliko je mogao i generalno ostavio dobar utisak, ali Novak ga je igrajući između "druge" i "treće" brzine ipak savladao u tri seta.

Đoković - Karbaljes Baena 6:4, 6:1, 6:4!

Teniser sa Tenerifa nikada u karijeri na grend slem turnirima nije išao dalje od drugog kola, pa se i pretpostavljalo da nema kvalitet da ozbiljnije namuči Novaka.

Došao je u Njujork kao 76. na ATP listi i držao se u "egalu" do 4:4 u prvom setu, odbranivši ukupno pet brejk lopti.

Bio je Španac na ivici uvođenja seta u neizvesnu završnicu, ali Novak nije imao razloga za paniku, već je u 10. gemu došao do nove dve brejk lopte i iskoristio prvu, za ukupnu realizaciju 1/6 i vođstvo u setovima, što je bilo i najvažnije.

Pozitivan impuls preneo je u drugi set, u kome je daleko lakše i brže stigao do cilja.Nakon toga se već moglo reći da će ovaj meč za njega zaista biti samo jači trening.

U trećem setu igrao je koliko mu je bilo potrebno i u petom gemu napravio brejk kojim je praktično "overio" pobedu. Publika na stadionu "Artur Eš" ispratila ga je u svlačionicu snažnim i srdačnim aplauzom...

Već u sledećem kolu Novaka potencijalno čeka mnogo ozbiljniji protivnik, Amerikanac Sem Kveri, koji prvo treba da savlada Argentinca Huana Londera.

Šampion US Opena je sigurno započeo odbranu titule u Njujorku. Novak Đoković je večeras rutinski u prvom kolu savladao španskog takmičara Roberta Karbaljesa Baena 6:4, 6:1, 6:3.

Nije Novak morao da odigra nešto posebno dobro da bi savladao Španca, rutinski je kontrolisao meč i bez dozvoljene brejk šanse protivniku lagano došao do pobede.

Španski teniser je uspevao da parira jedino u prvom setu. Spasao je prvih šest brejk lopti, dok nijednom nije  ni primirisao Novakovom servisu. Konačno, u desetom gemu kada je Karbaljes Baeno servirao za opstanak u setu, Novak ga je slomio i brejkom došao do 1:0. U drugom setu je Srbin pokazao klasu i dominantno sa dva brejka prednosti došao do 5:1 i ubrzo rešio set u svoju korist. U trećoj deonici je Španac opet uspeo da pruži nešto jači otpor, ali se držao samo do petog gema kada je Đoković napravio brejk i lagano priveo meč kraju za nepuna dva sata igre.

Srpski teniser je napravio više neiznuđenih grešaka od rivala (30:27), ali ga to nije omelo na putu do ubedljive pobede. Osvojio je čak 38 od 45 poena na prvi servis i Španac nije iamo čemu da se nada. Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Amerikanca Kverija i Argentinca Londera.

Đoković je već u drugom gemu prvog seta imao tri brejk šanse, ali je njegov protivnik uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

U osmom gemu je srpski igrač imao nove dve prilike da oduzme servis Karbaljesu Baeni, ali u tome nije uspeo.

Konačno, u desetom gemu Novak je iskoristio prvu brejk i set loptu.

Đoković je furiozno startovao drugi set, poveo je sa 3:0, u šestom gemu je napravio još jedan brejk, a u sedmom realizovao drugu priliku da okonča set.

Treći set je počeo u mirnom ritmu sa obe strane, sve dok Đoković nije napao servis protivnika u petom gemu.

Tim brejkom srpski teniser je sebi obezbedio razliku u odnosu na protivnika, a do kraja je uspeo da je sačuva i da u desetom gemu okonča meč.

Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo savladavši Stiva Darsija, a sastaće se sa Amerikancem Denisom Kudlom, koji je u četiri seta bio bolji od Janka Tipsarevića, najverovatnije u poslednjem turnirskom meču u karijeri srpskog veterana.

LASLO BEZ REŠENJA ZA MIOMIRA

I drugi međusobni meč dolazećih snaga srpskog tenisa završen je kao premijerni, odigran proletos u Indijan Velsu.

Miomir Kecmanović i Laslo Đere su malo kasnije od Novaka završili "srpski derbi" na startu US opena, u kome je Kecmanović slavio rezultatom 3:0 (6:2, 6:1, 7:5), dok je Ivana Jorović pretrpela debakl u susretu sa Poljakinjom Igom Svjontek - 0:6, 1:6.

Tako je ukupni bilans naših predstavnika prvog dana turnira 3:3.

Devetnaestogodišnjak iz Beograda, koji svoj talenat uveliko pretvara u kvalitet, u drugom kolu ide na Italijana Paola Lorencija ili na Amerikanca Zakarija Svajdu.

Lorenci je posle poraza u kvalifikacijama ušao u glavni žreb kao "laki luzer", dok je 16-godišnji Svajda dobio specijalnu pozivnicu.

U utorak Filip Krajinović igra protiv Nemca Sedrika Marsela Štebea (256. na svetu), a Aleksandra Krunić protiv Letonke Jelene Ostapenko, koja je 2017. osvojila Rolan Garos, a ove godine potpuno izgubila formu, pa je trenutno tek 77. na WTA listi.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar