УС опен: Типса испао са 3:1, уз два звања доктора!

Типсаревић елиминисан после четири сета и два медицинска тајм аута! Српски представник Јанко Типсаревић поражен је са 6:3, 1:6, 6:7, 1:6 од Дениса Кудле у првом колу Грен Слема у Њујорку.  Тако је завршен и његов последњи Гренд слем у каријери. . .

Тенис 26.08.2019 | 20:14
УС опен: Типса испао са 3:1, уз два звања доктора!
Кренуо је добро Јанко Типсаревић на овогодишњем УС Опену, одиграо добар први сет, повео против Дениса Кудле, али није имао снаге да прође у друго коло на свом последњем Гренд слему у каријери. Кудла је преокренуо и славио с 3:1 у сетовима - (3:6, 6:1, 7:6, 6:1).

Јанко Типсаревић је најавио пензионисање на крају ове тениске сезоне, а имао је шансу да се мало дуже задржи на УС Опену. Међутим, није искористио шансу коју је себи направио.

Одиграо је Типсаревић одлично први сет, славио у њему са 6:3 и многи су се понадали да је то-то, да ће Јанко успети да се домогне другог кола. Али, домаћи тенисер није посустајао.

Почео је Кудла све боље да удара, добио је прво сет и изједначио на 1:1, а меч се ломио у тај-брејку трећег сета. Да је ту Типса одиграо боље можда би и успео да сломи Кудлу.

Ипак, Американац је добио тај-брејк са 7:5 и на тај начин преломио меч. Потом је добио и последњи сет са 6:1 и прошао у даљи ток такмичења. Ипак ће Кудла да се супротстави Душану Лајовићу у другом колу.

Штета, имао је Типсаревић шансу... 

Први сет је одлично почео за Јанка Типсаревића, он је имао предност првог сервиса и одмах је искористио освојивши гем без изгубљеног поена.

Наставио је са сјајном игром и у другом гему када је направио брејк, да би у трећем ипак погрешио и дозволио Кудли да му узврати истом мером.

Међутим, Јанко је поново сјајно одиграо и вратио брејк предности у гему број четири, да би до краја имао још три сервис гема и сва три уписао себи како би освојио први сет и дошао до лепе предности.

У другом није баш најбоље почео, пошто је први гем припао Американцу, а и први поен другог гема је освојио исти играч и успео у гему број четири да направи брејк и поведе са 3:1.

Убрзо се игра Јанка Типсаревића "распала" и Кудла је са лаганих 6:1 освојио други сет и дошао до изједначења.

Јанко се није предавао. Чак је морао да затражи медицински тајм аут почетком трећег сета... Успео је да одигра онако како треба, да поведе са 4:1 и дође до изгледне прилике за освајање трећег сета.

Ипак, Денис Кудла је натерао Типсаревића да направи неколико грешака, да не искористи све шансе које су му се указале, па је тако "отерао" овај дуел до тај-брејка у коме је поново каскао за српским тенисером, па на крају ипак славио у овом "маратонском" сету.

Почетак четвртог сета се није много разликовао и већ трећи гем је био онај који публику подиже са седишта. Типсаревић је чак пет пута морао да вади кестење из ватре спашавајући Кудлине брејк лопте, на крају је у томе и успео, да би наредни гем глатко изгубио на сервису америчког тенисера.

После другог медицинског тајм аута, Денис Кудла успева да направи брејк и поведе са 3:1 у четвртом сету, да би већ у наредном гему на свом сервису потврдио тај брејк и тако дошао до веома лепе предности која га може погурати ка наредној фази такмичења.

До краја сусрета је освојио још два гема без већих проблема и пласирао се у друго коло УС опена где ће му противник бити српски тенисер Душан Лајовић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар