US open: Tipsa ispao sa 3:1, uz dva zvanja doktora!

Tipsarević eliminisan posle četiri seta i dva medicinska tajm auta! Srpski predstavnik Janko Tipsarević poražen je sa 6:3, 1:6, 6:7, 1:6 od Denisa Kudle u prvom kolu Gren Slema u Njujorku.  Tako je završen i njegov poslednji Grend slem u karijeri. . .

Tenis 26.08.2019 | 20:14
US open: Tipsa ispao sa 3:1, uz dva zvanja doktora!
Krenuo je dobro Janko Tipsarević na ovogodišnjem US Openu, odigrao dobar prvi set, poveo protiv Denisa Kudle, ali nije imao snage da prođe u drugo kolo na svom poslednjem Grend slemu u karijeri. Kudla je preokrenuo i slavio s 3:1 u setovima - (3:6, 6:1, 7:6, 6:1).

Janko Tipsarević je najavio penzionisanje na kraju ove teniske sezone, a imao je šansu da se malo duže zadrži na US Openu. Međutim, nije iskoristio šansu koju je sebi napravio.

Odigrao je Tipsarević odlično prvi set, slavio u njemu sa 6:3 i mnogi su se ponadali da je to-to, da će Janko uspeti da se domogne drugog kola. Ali, domaći teniser nije posustajao.

Počeo je Kudla sve bolje da udara, dobio je prvo set i izjednačio na 1:1, a meč se lomio u taj-brejku trećeg seta. Da je tu Tipsa odigrao bolje možda bi i uspeo da slomi Kudlu.

Ipak, Amerikanac je dobio taj-brejk sa 7:5 i na taj način prelomio meč. Potom je dobio i poslednji set sa 6:1 i prošao u dalji tok takmičenja. Ipak će Kudla da se suprotstavi Dušanu Lajoviću u drugom kolu.

Šteta, imao je Tipsarević šansu... 

Prvi set je odlično počeo za Janka Tipsarevića, on je imao prednost prvog servisa i odmah je iskoristio osvojivši gem bez izgubljenog poena.

Nastavio je sa sjajnom igrom i u drugom gemu kada je napravio brejk, da bi u trećem ipak pogrešio i dozvolio Kudli da mu uzvrati istom merom.

Međutim, Janko je ponovo sjajno odigrao i vratio brejk prednosti u gemu broj četiri, da bi do kraja imao još tri servis gema i sva tri upisao sebi kako bi osvojio prvi set i došao do lepe prednosti.

U drugom nije baš najbolje počeo, pošto je prvi gem pripao Amerikancu, a i prvi poen drugog gema je osvojio isti igrač i uspeo u gemu broj četiri da napravi brejk i povede sa 3:1.

Ubrzo se igra Janka Tipsarevića "raspala" i Kudla je sa laganih 6:1 osvojio drugi set i došao do izjednačenja.

Janko se nije predavao. Čak je morao da zatraži medicinski tajm aut početkom trećeg seta... Uspeo je da odigra onako kako treba, da povede sa 4:1 i dođe do izgledne prilike za osvajanje trećeg seta.

Ipak, Denis Kudla je naterao Tipsarevića da napravi nekoliko grešaka, da ne iskoristi sve šanse koje su mu se ukazale, pa je tako "oterao" ovaj duel do taj-brejka u kome je ponovo kaskao za srpskim teniserom, pa na kraju ipak slavio u ovom "maratonskom" setu.

Početak četvrtog seta se nije mnogo razlikovao i već treći gem je bio onaj koji publiku podiže sa sedišta. Tipsarević je čak pet puta morao da vadi kestenje iz vatre spašavajući Kudline brejk lopte, na kraju je u tome i uspeo, da bi naredni gem glatko izgubio na servisu američkog tenisera.

Posle drugog medicinskog tajm auta, Denis Kudla uspeva da napravi brejk i povede sa 3:1 u četvrtom setu, da bi već u narednom gemu na svom servisu potvrdio taj brejk i tako došao do veoma lepe prednosti koja ga može pogurati ka narednoj fazi takmičenja.

Do kraja susreta je osvojio još dva gema bez većih problema i plasirao se u drugo kolo US opena gde će mu protivnik biti srpski teniser Dušan Lajović.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar